Sommige dingen zijn niet alleen heel erg gezond, maar ook nog eens heel lekker, zoals deze spinaziesalade. De zachte tofu en kiemgroenten zijn verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel.
Spinaziesalade
voorgerecht voor 4 personen, kan ook al lunch
voor de salade
1 rode paprika
50 g spinazie
1 rode ui
1 el olijfolie
1 bakje pittenmix
400 g zachte (silken) tofu (te koop in toko's)
1 handje kiemgroenten
voor de dressing
2 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
2 el lichte sojasaus
2 el sinaasappelsap
- Snij de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.
- Verwarm de oven voor op 220⁰. Rooster de paprikareepjes vijftien minuten in de warme oven.
- Was ondertussen de spinazie en laat deze uitlekken.
- Bak de ui vijf minuten in de olijfolie totdat deze glazig is. Haal de ui uit de pan.
- Rooster de pittenmix in de overgebleven olie.
- Snij de zachte tofu in blokjes van 1 bij 1 cm.
- Klop de olijfolie, balsamicoazijn, sojasaus en sinaasappelsap tot een dressing.
- Schep de spinazie, paprika en rode ui en dressing door elkaar. Verdeel over vier bordjes. Leg de zachte tofu erbovenop. Verdeel de kiemgroenten en de pitten over de salade.
Meer spinazie!
- Spinazie met ei
- Pilaorijst met spinazie
- Spinazie met pompoen en oesterzwammen
- Franse spinazie met cider
- Spinazieburgers van de barbecue
- Spinazieflapjes uit Griekenland
- Stamppotje met spinazie