Vroeg of laat krijgt iedere vegetariër de vraag. "Maar krijg je dan wel genoeg voedingsstoffen binnen?". Met deze hartige taart zit je zeker goed: ei, kaas, noten en drie soorten groenten.
Een jammetje maken van een kilo pruimen uit de moestuin van mijn collega, een flinke pan saus koken van die goedkope tomaten van de markt en die in potten bewaren tot het winter wordt of verse augurken inmaken, allemaal leuk en gezellig en ik doe het graag. Maar ècht fermenteren? Het gecontroleerd laten verrotten van dingen? Ik durfde er niet aan. Tijd om op les te gaan bij Edwin Florès van Casa Foresta.
In een restaurant geniet je met mes en vork, niet met een mobieltje of fotocamera. In brood zit soms meer dan vezels, vitaminen en mineralen. Welke sexy vegetariër brengt de groenteburger terug op het menu bij McDonald's? Als de koning zegt dat je moet afvallen, dan val je af. En gepimpte pinda's zijn goed voor je hart. Februari 2014 in vogelvlucht.
Onlangs recenseerden we Easy Peasy. Vandaag geven we een recept uit dit nieuwe boek. Hij staat in het hoofdstuk voor zwangere vrouwen, maar, hee, chocoladetaart lusten we allemaal toch? Je moet wel even langs de biowinkel voor wat funky ingrediënten.
Je kunt in andere seizoenen dan de zomer frambozen uit de vriezer gebruiken en met de staafmixer pureren tot een moes.
Eitje! Gezond koken voor en eten met kleintjes hoeft niet moeilijk te zijn. Dat vinden althans de auteurs van Easy Peasy, Vera en Claire, die samen het duo Bluebelle vormen. In dit vrolijke boek nemen ze ons mee in de wereld van gezond koken voor kinderen.
Kaasfondue is het troosteten bij uitstek, en het maakt elke lange winteravond gezellig. Wanneer je geen kaas wil of kunt eten, dan hoef je niet langer te wanhopen: probeer gewoon het onderstaande recept!
Hummus hoeft niet altijd van kikkererwten gemaakt te worden. Je kunt er in principe alle peulvruchten voor gebruiken. Daarom maken we nu een Hollandse winterhummus op basis van kapucijners. Lekker als aperitief op een cracker of gewoon op brood.
Ik ben geen grote fan van vleesvervangers, maar wel een liefhebber van junkfood af en toe. Daar komen vleesvervangers goed van pas, bijvoorbeeld in deze vega(n) worstenbroodjes.
Ze zaten in de groentetas vorige week, de raapjes. Kleine mooie paars-witte knolletjes waarvan ik altijd dacht dat die alleen in mei in het seizoen waren. Meiraapjes heten ze dan. De rest van het jaar blijken ze gewoon raapjes genoemd te worden. Met een pittige smaak die een beetje aan radijs doet denken, kunnen ze prima tegen de stevige andere ingrediënten van deze soep op.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!