In Israël at ik drie varianten van dit geurige bijgerecht. Meer of juist minder gekruid. Van rijst of van bulgur. Hier stond het als majadara op de kaart, en daar als mejadra. Één ding hadden alle varianten gemeen: het was altijd lekker. Arabisch soul food van de bovenste plank!
Dit keer spotten we een erg lekkere vega-hamburger
Van de week recenseerden we het leuke, vegetarische kookboek Forest Feast. Vandaag een recept met groene asperges uit dit boek.
Causa limeña is een klassiek voorgerecht uit Peru. Het woord “causa” is afkomstig van het Quechuawoord “kausay” dat “voeding” betekent. Het woord werd ook gebruikt om aardappels mee aan te duiden, het hoofdingrediënt van dit gerecht. “Limeña” betekent “uit Lima”, de hoofdstad van het land. En het is lekker!!
Het is altijd een hiephoi-moment als ze weer in de winkel of de marktkraam liggen: raapsteeltjes. Een echte lentegroente die je moet eten als je kans hebt. Heerlijk in een stamppotje, en nog lekkerder in een gebakken stamppotje. Met verse doperwtjes erbij, dubbel lente.
Je hebt thee en thee. We kopen graag zakjes bijzondere, losbladige thee in schattige theewinkeltjes maar al te praktisch is dat niet: die winkels zitten doorgaans niet bij je om de hoek. De website Teasenz, waar je online bijzondere thee uit China kunt kopen, wekte daarom onze interesse.
Het bosfeestdis kookboek. Klinkt als een boek voor zweverige natuurkokers, nietwaar? Dat hebben ze bij Fontaine vast ook bedacht, want bij het vertalen van dit Amerikaanse kookboek hebben ze de originele titel min of meer behouden: Het forest feast kookboek. En dan klinkt het ineens weer hip en interessant!
Verbeter je relatie met suiker, mango of een donut. Doe net zo gezond als Michelle en leg een moestuin aan. Print je eigen ravioli, pizza, koekjes of burgers. Trek je cupcakes gewoon uit de muur. Verander water in wodka. Geniet van een ijsje spaghetti napolitana. En experimenteer met lotuswortel. April 2014 in vogelvlucht.
Gisteren recenseerden we Streetfood Vietnam van Mirjam Letsch. Vandaag een recept uit dit prachtige boek. Bun cha is van oorsprong een vleesgerecht, maar Mirjam maakt dit traditionele maaltje met deze vleesloze variant ook geschikt voor vegetariërs.
Na het succes van Streetfood India in 2012, is nu Streetfood Vietnam uitgebracht. De spetterende kleuren en prachtige foto's knallen je tegemoet als je in het boek bladert. En bij aankoop steun je ook nog eens een goed doel. Tijd om de keuken van Vietnam in te duiken.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!