Het aspergeseizoen is dit jaar erg vroeg begonnen. Hoewel ik niet zo dol ben op 'het witte goud', heb ik 'het groene goud' wel erg graag op mijn bordje liggen. De combinatie van de gebakken asperges met de paprika en de parmezaanse kaas in dit recept is heel verrassend.
Een moderne en vegetarische versie van grootmoeders bruinebonensoep. Het gerookte paprikapoeder geeft de soep een lekkere smaak en een mooie rode kleur aan de soep. Serveer deze maaltijdsoep met bruin brood.
In Israël at ik drie varianten van dit geurige bijgerecht. Meer of juist minder gekruid. Van rijst of van bulgur. Hier stond het als majadara op de kaart, en daar als mejadra. Één ding hadden alle varianten gemeen: het was altijd lekker. Arabisch soul food van de bovenste plank!
Dit keer spotten we een erg lekkere vega-hamburger
Van de week recenseerden we het leuke, vegetarische kookboek Forest Feast. Vandaag een recept met groene asperges uit dit boek.
Causa limeña is een klassiek voorgerecht uit Peru. Het woord “causa” is afkomstig van het Quechuawoord “kausay” dat “voeding” betekent. Het woord werd ook gebruikt om aardappels mee aan te duiden, het hoofdingrediënt van dit gerecht. “Limeña” betekent “uit Lima”, de hoofdstad van het land. En het is lekker!!
Het is altijd een hiephoi-moment als ze weer in de winkel of de marktkraam liggen: raapsteeltjes. Een echte lentegroente die je moet eten als je kans hebt. Heerlijk in een stamppotje, en nog lekkerder in een gebakken stamppotje. Met verse doperwtjes erbij, dubbel lente.
Je hebt thee en thee. We kopen graag zakjes bijzondere, losbladige thee in schattige theewinkeltjes maar al te praktisch is dat niet: die winkels zitten doorgaans niet bij je om de hoek. De website Teasenz, waar je online bijzondere thee uit China kunt kopen, wekte daarom onze interesse.
Het bosfeestdis kookboek. Klinkt als een boek voor zweverige natuurkokers, nietwaar? Dat hebben ze bij Fontaine vast ook bedacht, want bij het vertalen van dit Amerikaanse kookboek hebben ze de originele titel min of meer behouden: Het forest feast kookboek. En dan klinkt het ineens weer hip en interessant!
Verbeter je relatie met suiker, mango of een donut. Doe net zo gezond als Michelle en leg een moestuin aan. Print je eigen ravioli, pizza, koekjes of burgers. Trek je cupcakes gewoon uit de muur. Verander water in wodka. Geniet van een ijsje spaghetti napolitana. En experimenteer met lotuswortel. April 2014 in vogelvlucht.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!