Marta Majewska is door haar blog beter bekend als Princess Misia. Haar bijzondere eigen stijl zie je terug in dit kookboek. Een beetje wennen misschien, maar wel origineel. Net als haar recepten.
Het is nog niet erg lang geleden dat tropische vruchten als papaja’s, carambola’s en mango’s alleen keihard en niet rijp te koop waren. Daarna lagen ze wekenlang op de fruitschaal te pronken tot ze zacht genoeg waren om te eten. En als ze eindelijk zo zacht waren dat je er een hap uit kon nemen, bleek dat exotische fruit onder de mooie schil niet alleen zacht, maar ook rot geworden.
Wij bespraken vorige week het leuke boek Viva Arabia. Vandaag een lekker én makkelijk dessert uit dit boek.
Dit keer spotten we drie nieuwe smaken Clipper Tea
Deze tweede uitgave van de Groene Gault&Millau, "uw gids voor gezond genieten", beschrijft meer dan 300 adressen voor wie houdt van lekker en gezond eten. Omdat we zelf "lekker vegetarisch voor iedereen" als motto hebben, is het boeiend erin te zoeken naar bekende en onbekende plekken, waar plantaardig eten centraal staat.
Na de mooie weken in september willen we nog geen afscheid nemen van de zomer, maar op de kalender is het herfst en de reclamefolders vertellen ons dat het stamppotseizoen weer is begonnen. Voor wie het zomerse gevoel niet wil loslaten, vormt dit gerecht een goede overgang. Met één been in het zonnige Italië en met het andere in de Hollandse herfst.
Behalve van koken, houd ik ook erg van reizen. Afgelopen week was ik in New York. The Big Apple, The City That Never Sleeps, Sin City… vol zondige lekkernijen. Hotdogs, pretzels, bagels met roomkaas, cheesecake en natuurlijk: hamburgers. Nu zit er in een hamburger over het algemeen weinig ham, maar echt vegetarisch is hij niet te noemen. Maar de New Yorkers maken een heerlijk alternatief: de portobello-cheeseburger!
Visolie als voedingssupplement stond vroeger gelijk aan de lepel levertraan waar hele generaties groot mee zijn geworden. Tegenwoordig lijkt levertraan te zijn vervangen door het advies van het Voedingscentrum om tenminste een keer per week vette vis te eten, omdat vette vis bepaalde vetzuren bevat die goed zijn voor onder andere je hart en bloedvaten (bron: Voedingscentrum). Hoe doe je dat dan als vegetariër of als je geen vette vis eet?
De zon schijnt en je hebt zin in een leuke buitenactiviteit, toch? Kom lekker naar de Olmenhorst, pluk wat appels en peren en kom langs bij onze stand op de Veggiefair.
Op de voorkant van het boek staat het al '160 mediterrane recepten van Nadia & Merijn easy to make'. Dat 'easy to make' klopt uitstekend, en dat is heel knap gedaan, omdat de auteurs heerlijke, authentieke recepten geven die supergoed smaken. En waarvoor je geen keukenprins hoeft te zijn.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!