De chef-kok Popelini ging met zijn werkgeefster Catherine de Medici mee, toen deze vanuit het Italiaanse Florence naar Frankrijk vertrok om met Henri II te trouwen en koningin van Frankrijk te worden. Ze introduceerde daar ook de spinazie, een groente die in Frankrijk tot dan niet gegeten werd, en de Florentijnse eieren.
Dit keer spotten we Original Spices Vadouvan
Goulash is het nationale gerecht van Hongarije en kan in zowel soep- als stoofpotvorm gegeten worden. Gastredacteur Jennifer bedacht deze vega stoofpotversie met krieltjes, zuurkool, paprikapoeder, zure room en peterselie.
Ken je de mysterybox van het kookprogramma Masterchef? De deelnemers krijgen een houten kist met ingrediënten en moeten daar dan iets lekkers mee koken. Als groot fan van het programma leek het me zo leuk om ook eens zo'n uitdaging aan te gaan. Toen mijn zusje kwam eten vroeg ik haar dan ook om vijf ingrediënten te verzinnen, waarmee ik dan weer een maaltijd op tafel zou toveren. Deze salade is dus mijn mysteryboxrecept.
Op culinair gebied is Libanon een walhalla, ook voor vegetariërs. De mezze, kleine hapjes, zijn vaak vegetarisch en variëren van gefrituurde bloemkool met tahinsaus en eenvoudige hummus tot knapperige filorolletjes en kerstomaatjes gevuld met kwartelei en za'atar, een exotische kruidenmix. Maar welke vegetarische mezze kies je als je zes hongerige gasten aan tafel verwacht?
Dit keer spotten we snackzakjes met noten, zaden en fruit!
Verrassende vegetarische eetplekken kun je overal tegenkomen, zelfs in het oerwoud van een Caribisch eiland. Up in the Hill ontdekte ik vrij toevallig toen ik even geen zin had om platgetreden paden te bewandelen.
De Kunst van het koken is een boek van al een halve eeuw oud, dat in een nieuw jasje is gestoken. Geen boek met vernieuwende recepten en originele ideeën dus. Wel een naslagwerk met alle klassieke recepturen uit de Franse keuken.
Zelf suikerbrood maken leek mij altijd bijzonder ingewikkeld en tijdrovend. Gelukkig valt dit ontzettend mee. Het is eigenlijk een heel eenvoudig recept, waar je gemakkelijk je eigen draai aan kunt geven. Ik maakte deze fruitige versie, met sinaasappel en kaneel. Door plantaardige melk en kokosolie te gebruiken is het recept zelfs helemaal vegan.
Dit keer spotten we Lovechock Rocks
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!