Eerder schreven we een recensie over Fruit Boek van Jane Grigson. Dit is een van haar heerlijke en eenvoudige recepten, in de voor haar boek zo karakteristieke verhaalvorm.
Dit nagerecht is een eetbare versie van de beroemde 'pumpkin spice latte' van koffieketen Starbucks. In deze koffie zit geen pompoen, maar de gestoomde puddinkjes kun je eventueel wel met pompoen maken. En die 'pumpkin spices'? Bijna onze speculaaskruiden, maar dan met piment in plaats van kardemom!
In glaasjes zie je de mooie laagjes van dit heerlijke en feestelijke nagerecht. De trifles, waarin zowel diepvries- als verse frambozen gaan, blijven makkelijk een paar dagen goed, dus ze zijn ideaal om van tevoren te bereiden.
De koolrapen die vroeger verbouwd werden rond het dorp onder de Waddenzeedijk waar ik opgroeide, werden door de boeren als veevoer gebruikt. Daarom vond niemand het ook erg dat een klein jongetje af en toe een raap uit een veld pikte.
Ook in Brazilië zijn er wel eens koude dagen waarop mensen een opkikkertje nodig hebben. De Brazilianen drinken dan gezellig samen deze 'pindathee' (chá de amendoim). Dit is eigenlijk helemaal geen thee, maar een warme melkdrank met pinda's. De smaak doet ons denken aan zoete pindakoekjes en is daarom eigenlijk niet eens zo vreemd voor ons. Maar waarom zijn we dan zelf nooit op dit idee gekomen?
Heb je het koud? Dan is soep altijd een goed idee. Zeker deze pittige, kruidige soep die vanwege de farro en kikkererwten ook nog eens goed vult. Brood hoeft er niet meer bij (maar mag natuurlijk wel).
Gisteren recenseerden we het boek Nieuwe klassiekers van Donna Hay. Vandaag een recept uit haar boek voor krokant gebakken boerenkool, sjalotten en aardappels. Ontzettend simpel en héél erg lekker.
Van gastredacteur Jessi kregen we een recept voor aardappelscones. Ze noemt het een origineel feesthapje (of onderdeel van een buffet) dat lekker is met geitenkaas, tapenade of kruidenboter. Het recept is ideaal om een restje aardappelpuree mee op te maken. Voor een vegan versie gebruik je margarine en plantaardige melk, en besmeer je de scones met hummus of vegan kruidenboter.
Een yoghurtmachine in de aanbieding bij Lidl. Je weet hoe dat gaat met tijdelijke non-foodproducten bij Lidl: dan moet je rennen! Dus stond ik maandagochtend vroeg voor de deur naast een man die een sixpack bier kwam halen. En ik kreeg een machine te pakken! Dat ze er een week later nog lagen, omdat echt niemand erop zit te wachten om zelf yoghurt te maken, hebben we het niet over.
Van Antoinette, onze in Italië woonachtige gastredacteur, kregen we een recept voor appelkruimelgebak met een twist en een beetje pit!
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!