'Rauwe' springrolls zijn misschien wel de ideale loempia’s: niet vet en met verse groente, dus je kunt er naar hartelust van eten. Het rollen van de springrolls is even oefenen, maar ach, ze smaken sowieso wel, zeker met deze lekkere dipsausjes!
Een kilo jalapeño lag er in de vriezer, te wachten op een fijne bestemming. Vegetarische sambal is niet altijd vanzelfsprekend, en groene sambal al helemaal niet. Wij hebben het in elk geval nog nooit in de winkel zien staan. Met dit recept maak je het eenvoudig zelf.
Gister bespraken we het boek Powerfood van Rens Kroes. Vandaag een van haar kleurrijke recepten: quinoasushi. Vol met heerlijke vega ingrediënten.
In de serie 'Sven Kookt Zuid-Amerikaans' ditmaal een stevig gevulde Chileense maaltijdsoep, met veel groenten, spaghetti en witte bonen!
Gister schreven we over de heerlijke Franse patisseriebijbel Tarte Tatin. Vandaag een zomers recept uit het boek om sneetjes witbrood op te maken samen met wat heerlijke rijpe perziken. Uit de oven!
Toen ik voor het eerst een verse doperwt proefde, wist ik niet wat ik meemaakte. Wat een verfijnde en zoetige smaak en fantastische structuur. Voor tuinbonen en kapucijners bleek hetzelfde te gelden. De melige gevallen die ik gewend was uit pot of blik haalden het eenvoudig niet bij de verse exemplaren. Toegegeven, het is behoorlijk meer werk, maar wat mij betreft is dat de moeite meer dan waard.
Vind je tzatziki erg lekker, maar trekt die vormeloze klodder op je bord je niet bepaald aan? Dan is het volgende recept ideaal voor jou! Deze tzatzikitaart is lekker als bijgerecht bij een BBQ, samen met gegrilde paprika en aubergine, of als voorgerecht met tomaten, zwarte olijven en eventueel feta. De taart is vrij machtig, dus serveer per persoon maar een klein puntje.
Noedels kunnen zó gezond, vullend én lekker zijn. Sobanoedels bijvoorbeeld: dunne maar stevige Japanse noedels, gemaakt van boekweit. Heerlijk met tofu en groente. Vezelrijke noedels met tofu, wordt dat niet een ontzettende geitenwollensokkentoestand? Nou nee, niet als je de juiste smaakmakers gebruikt en de tofu lekker knapperig bakt. De truc is daarbij om de tofu goed droog te maken, apart te bakken en pas op het bord aan de rest van het gerecht toe te voegen.
Papa rellana, ofwel 'gevulde aardappel', is een gerecht dat populair is in een groot gedeelte van Latijns-Amerika. In Mexico wordt het ook wel 'torta de papa' genoemd. De wijze waarop het in dit recept bereid wordt is wel typisch voor Peru. Hier gebruikten we als vulling vegagehakt, olijven en rozijnen.
Griekse loempia’s, zo zou je deze rolletjes ook kunnen noemen. Of mini-groentestrudels. Een combinatiehapje uit verschillende windstreken dus. Wel met een sterk Grieks accent – en dan ook lekker met tzatziki als dipsaus.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!