Zin in een Oosters fusionfeestje van groentes, basilicum en Japanse chips? Dit recept komt uit het door ons met vier sterren besproken kookboek Puur Plantaardig.
Nasi kuning (of nasi koening), gele rijst, is een simpel gerecht dat echt lekker is bij Indonesische gerechten. Je maakt het net zo snel als gewone rijst maar geeft een bijzonder tintje ermee aan je eten.
Dit recept is perfect voor van die koude, herfstige dagen die er ongetwijfeld aan gaan komen. Het is afkomstig uit het gisteren besproken boek Vegetarisch nieuwe stijl van Nicola Graimes.
Hier een recept voor kaaskroketten. Geliefd als vrijdagavondsnack, of op een willekeurig ander moment dat je zin hebt om snacks te maken.
Savooiekool is een van de oudste koolsoorten die we kennen. De kool heeft stevige, krullerige bladeren met een mooie nervenstructuur. Een kool met een 'bite', dus. En je kunt er veel meer mee dan 'gewoon' koolrolletjes maken. Bijvoorbeeld dit recept voor pasta met savooiekool, een herfstig gerecht met veel smaakcontrasten.
Quinoa heeft allang niet meer de geitenwollen-nasmaak die het jarenlang had. Terwijl je dit graan vroeger alleen kon krijgen in de meest alternatieve natuurvoedingswinkels, ligt het tegenwoordig gewoon bij Albert Heijn. In een pakje van Lassie.
Dit puddinkje is lekker, snel gemaakt en ook nog feestelijk. Het komt uit het gisteren besproken boek 'no time to cook' van Donna Hay.
Gisteren recenseerden we Home Made Winter. Een geweldig kookboek. Vandaag geven we een recept eruit: pompoencrème met geitenkaasroom. Leuk voor de herfst, maar ter inspiratie voor de feestmaand.
Het is nog steeds bonenestafette en daarom eten we vandaag een salade met drie soorten bonen: sperzie-, snij- en borlottibonen.
De pattison is een mooi witte, platte, stervormige vrucht van een courgette-plant. Hij lijkt soms een beetje op een vliegende schotel.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!