Appeltjes van oranje, amandelspeculaas… Kom in de stemming van het heerlijk avondje met de typische sinterklaassmaken in dit toetje!
Op sinterklaasavond aten wij traditioneel weinig als diner. De rest van de avond werd immers nog gevuld met speculaas, marsepein en chocoladeletters. Een kopje soep en een toetje volstonden daarom wel als avondeten. Deze pudding als dessert brengt je al helemaal in de sfeer van pakjesavond.
Dit leuke recept is een mooi borrelhapje, fijn voor de komende feestdagen. De rozenhangop geeft het gerecht een leuke duizend-en-één-nachttwist.
De citroenverbena is niet winterhard en gaat nu naar binnen om te overwinteren. Ik snoei de plant dan meteen, zodat er in het voorjaar weer nieuwe, krachtige scheuten verschijnen. Dat betekent dat we nu nog iets heerlijks kunnen maken met dit bijzondere kruid! Bij natuurwinkels vind je vegan bladerdeeg; daar zit geen suiker in, en het is veel minder vet (en machtig!) dan gewoon bladerdeeg.
Hartige taart schijnt uit te zijn. “Heel erg 2009”, las ik laatst in de krant. Daar zal ik me niets van aantrekken. Een quiche is voor mij het ideale eten na een actieve dag, vooral nu de dagen korter en kouder worden.
In Indonesië hebben ze atjar, in India pickles en de Koreanen eten.. kimchi als bijgerecht. Kimchi is een heerlijk fris-scherp bijgerecht, dat meestal van Chinese kool wordt gemaakt. Vandaag een recept voor kimchi van rode kool.
Wraps. Ik vind het leuk ze te vullen aan tafel. Ik had nog een blik bonen in de kast en maakte er een simpele chili mee voor in de wraps. Lekker snel klaar ook.
Skordalia is een klassieke Griekse puree die van aardappel wordt gemaakt. Deze versie is zoetig en herfstig doordat de aardappel vervangen is door pastinaak. Het recept is afkomstig uit het boek Mr Wilkinson's favoriete groenten waar we gisteren een recensie van plaatsten.
Gnocchi zijn heerlijk vullende, zachte deegkussentjes. We eten ze thuis graag met romige sausjes. Dit gerecht met spruiten is lekker vullend en bovendien erg snel klaar, dus fijn voor doordeweeks.
Gisteren recenseerden we het kookboek Green Delicious van Natascha Boudewijn, vandaag een recept voor erg lekkere taartjes met bieten, brie en walnoten.
Wat verzacht een gure herfstdag beter dan de geur van stoofpeertjes die langzaam gaar koken in rode port met kaneel? Als je een hap neemt van deze warme gevulde peren, ben je de kou snel vergeten!
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!