Deze week eten we iets vaker aardappels dan gebruikelijk. Maar omdat we ze geen enkele keer op dezelfde manier bereiden, wordt het zeker niet saai. Zo maken we een Luikse salade, hete bliksem, gebakken aardappels en natuurlijk ook friet. Daarnaast is er nog plaats voor zelfgemaakt Chinees eten, pasta met paddestoelen en een bijzondere cheesecake.
Nee, het is nog geen herfst. Maar de zomer loopt wel bijna op z'n eind. Daarom worden de gerechten van ons weekmenu iets steviger, maar blijven ze toch nog lekker zonnig. We beginnen de week met een pasta met oesterzwammen en paprika en eindigen de week met een groentetaart met noten. Daarnaast eten we ook nog onder andere bonenburrito's, curry met komijnekaas en rösti.
De vakantie is voorbij. We moeten terug gaan werken of terug naar school. Daar hoort ook de terugkeer van de middaglunch bij. In sommige bedrijven of scholen heb je geen restaurant of is het aanbod zo ondermaats dat je stiekem wenst dat er eigenlijk geen was. Dan breng je best je eigen eten mee. Om te ontsnappen aan de eentonige boterham met pindakaas geven we jou deze week een meeneemlunchmenu in plaats van de gebruikelijke tips voor het avondeten.
Deze week gaan we geen uren in de keuken staan. We maken onder andere een simpele spaghetti, een salade met gefrituurde mozzarellaballetjes, roerei met groenten en een rijstrolletjes met rode biet. Omdat het nu volop tomatenseizoen is, weigeren we om tomaten uit blik te gebruiken. Verse zongerijpte tomaten gebruiken geeft zoveel meer smaak en is niet zoveel meer werk. Op zondag ten slotte bakken we een appeltaart die in één keer op gaat.
Deze week staan er vooral seizoensgroenten op het menu. Augustus is de ideale oogstmaand voor vele soorten groenten en fruit. Daarom maken we daar volop gebruik van in de keuken. Zo maken we twee gerechten met courgette, eentje met snijbonen en eentje met andijvie. Tomaten ontbreken natuurlijk ook niet. Op vrijdag nodigen we de buren uit voor een falafelfeestje. Op zondag sluiten we de week af met een bijzondere meloengranité.
Deze week trekken we erop uit met de tent. Onze kookuitrusting is beperkt: we hebben enkel één gaspitje en 's avonds kunnen we de gemeenschappelijke barbecue op de camping gebruiken. Ook is het aantal ingrediënten dat we ter beschikking hebben minder uitgebreid dan thuis omdat we niet veel kunnen meesjouwen en ook omdat je niet op elke straathoek een uitgebreide supermarkt kunt vinden. Een koelkast hebben we evenmin.Toch laten we ons niet onmoedigen: het is perfect mogelijk om lekker te koken, zonder gebruik van pakjes en zakjes.
Vandaag maken we weer het wekelijkse boodschappenlijstje in functie van wat er de komende dagen op tafel komt. Zo maken maken we bloemkool, brocolli en paprika uit de oven. Daarnaast zorgen we ook voor een exotisch toets met gefrituurde bakbananen en zelfgemaakte sushi. De week sluiten we af met een quiche van courgette en geitenkaas.
Het einde van de maand juli is in zicht, maar de zomer gaat nog een tijdje mee. Deze week houden we het daarom nog altijd zuiders met onder andere verse pasta, paella en zoete aardappelburgers. Daarnaast eten we natuurlijk ook Nederlandse paprika's die momenteel lekker en goedkoop zijn. De week sluiten we af met verrassende maanzaadkoekjes.
De maand juli brengt een ruim aanbod aan verse groenten. Voor ons weekmenu maken we hiervan dan ook met veel plezier gebruik. Zo eten we op maandag en op zaterdag telkens een rijkelijk gevarieerde salade, op dinsdag eten we bloemkool, op woensdag sperzieboontje en op donderdag koolrabi. Groenten zullen nooit saai worden, zolang je maar genoeg afwisselt.
We geven jullie een nieuw weekmenu voor de zomerperiode. De week eindigen we met zelfgemaakt yoghurtijs. Maar eerst maken we een aantal zeer verschillende gerechten waarbij de aardappel een belangrijke rol speelt: puree met tuinkers, aardappelsalade met bonen en groenten en aardappels en papillotte. Daarnaast maken ook nog andere een pannenkoek van couscous.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!