Van de buurvrouw krijgen we een flinke knolselderij. Hiermee maken we een overschotel van knolselderij en zoete aardappel en verder ook nog een soep met knolselderij, appel en blauwe kaas. Verder maken we nog een Milanese risotto, restjespasta, tempeh met donker bier en spruitjesstamppot. De week sluiten we af een met een ontbijt met sinaasappel-kaneelbroodjes.
Maandag
We beginnen de week met een deel van de flinke knolselder. We maken een ovenschotel met knolselderij en zoete aardappel. Hierbij serveren we verder een stuk meergranenbrood.
Dinsdag
Op het menu staat winterkost: spruitjesstamppot met daarbij sperziebonen met kastanjepaddestoelen en oesterzwammen..
Woensdag
We hebben vanmiddag een uitgebreide werklunch gehad. Daarom houden we het vanavond meer eenvoudig met deze knolselderijsoep met appel en blauwe kaas. Verder maken we ook nog tosti's met kaas een vega boterhamworst.
Donderdag
Vandaag baseren we ons op de inhoud van de koelkast want er zijn op paar dingen die eigenlijk op moeten. Daarom maken we een pasta van gebakken courgette, knoflook, een half blik witte bonen, olijven en natuurlijk tomatensaus.
Vrijdag
Geen friet vandaag, maar één van de meest klassieke risotto's: risotto alle milanese met saffraan. Hierbij serveren we een salade van kikkererwten, kerstomaatjes, komkommer en rucola.
Zaterdag
Vanavond eten we Vlaams op vegetarische wijze. Of was het andersom? Hoe dan ook maken we tempeh met trappist. Hierbij geven aardappel puree en een simpele groene salade.
Zondag
Deze zondag nemen we een uitgebreid ontbijt met versgebakken sinaasappel-kaneelbroodjes.