In de nieuwste Schijf van Vijf heeft het Voedingscentrum dit jaar ‘dagelijks een handje ongezouten noten’ opgenomen. Lekker tussendoor, maar net zo makkelijk te verwerken in je avondeten. Cashewnoten over de andijviestamppot, herfstquiche met hazelnoten, koolsalade met pistachenootjes, walnotenburgers en meer in ons weekmenu.
Als wij snel zeggen dan is het ook snel: deze week beginnen we met een gevulde paprika die in vier minuten klaar is. Via een spitskoolcurry gaan we naar gevulde zoete aardappels en de bloemkooltaart van Ottolenghi. Veel afwisselends, veel groente en lekker warme gerechten dus deze week in ons weekmenu. Geniet ervan!
Herfstgroenten, paddenstoelen en kastanjes: ons weekmenu staat weer bol van de seizoensproducten. We beginnen met een makkelijke lasagna met oesterzwammen op maandag en eindigen met een zoete pompoencrumble op zondag. Tussendoor eten we onder meer Japanse spruiten, kastanjesoep, stoofpeertjes en champignonballetjes.
We hebben weer een afwisselend weekmenu voor je gemaakt. We maken onder andere een echte 'studentenpasta' die lekker snel klaar is, een linzengerecht uit India, en hebben veel aandacht voor herfstige groenten. Zo maken we gerechten met bietjes en pastinaken. Geniet er weer van!
Van makkelijke maandag tot en met zoete zondag. Een dagje eerder dan je van ons gewend bent, hebben we voor elke dag weer heerlijke recepten voor je bij elkaar gezocht. Met extra veel warme soepen nu het langzaamaan frisser wordt buiten. En natuurlijk herfstgroenten, van pompoen en paddenstoelen tot rauwe spruitjes.
Deze week staan we nog met een been in de zomer, maar gebruiken we daarbij wel alvast wat herfstige ingrediënten. Zo maken we een frisse maaltijdsalade met tomaat, maar gebruiken er ook biet voor. Verder maken een verwarmend gerecht met limabonen, koken we Afrikaans en maken we zelf vegetarische sushi. Lekker en gevarieerd dus weer.
Het wordt herfst deze week. Een seizoen rijk aan rijpe noten, vruchten en… paddenstoelen. Dit ultieme symbool van de herfst staat centraal in ons weekmenu. We maken een cheeseburger met avocado en portobello, risotto met oesterzwammen, paddenstoelensoepen, een hartige taart met cantharellen en meer.
Het blijft mooi weer komende week, is de voorspelling. Daarom gaan we nog even door met lekkere frisse gerechten in dit weekmenu. En we steken de vega barbecue nog een keer aan!
De schoolvakanties zijn in het hele land weer voorbij. Om het vakantiegevoel vast te houden, halen we deze week alles uit de (keuken)kast. In het weekend gaan we barbecueën en picknicken. Op de andere dagen laten we ons inspireren door keukens in zuidelijke landen. Met pizza’s en tapas op tafel wanen we ons nog even op reis.
Makkelijke maandag, Aziatische dinsdag, woensdag 'gehaktdag... als je het Vegatopia kookboek hebt, ken je deze termen vast wel (en als je het boek nog niet hebt: het is nog te koop!). Deze week hebben we recepten in ons weekmenu volgens de thema's van de hoofdstukken in ons kookboek én geven we voor elke dag nog een extra tip met een lekker idee voor een recept uit ons kookboek.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!