Barbecuen in een seizoen waarin je het liefst bovenop de kachel ligt met een paar kruiken? Waarom niet! Denk aan vuurkorven om je aan te warmen, fakkels en uitgeholde pompoenen voor de sfeerverlichting, warme gluhwein en chocolademelk, marshmallows om zachtjes te roosteren en kastanjes om te poffen...
Heb je zin om aan tafel te koken, maar wil je eens iets anders dan kaasfondue, gourmet of tafelgrill? Dan is het kerstmenu Kumpir misschien wel iets voor je. Het is een menu van gepofte grote aardappels, die je aan tafel vult met heerlijke, knapperige salades en lekkere sauzen.
Je diner in de open haard klaarmaken en het dan voor het knetterende houtvuur opeten. Is dat relaxed of is dat niet relaxed?
Fondue. Het woord alleen al veroorzaakt bij menigeen bruin-oranje visioenen van bruin-oranje geklede mensen die rond een bruin-oranje fonduepan op een spiritusbrandertje met bruin-oranje vorkjes in dampend vet prikken. Kan dat wat zijn voor het kerstdiner anno nu?
Gourmetten is een kerstaangelegenheid bij uitstek. Het is gezellig, het is gemakkelijk voor de kok, het is typisch Hollands. Maar… niet altijd even vegetariërvriendelijk. 7 tips om van een gourmetpartij een groot vegafeest te maken!
Als je alle recepten die hier genoemd worden combineert met salade en stokbrood heb je een maaltijd voor 4 – 6 personen.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!