We kunnen binnenkort genieten van lekker fruitige roze chocolade. Leerlingen van een Tilburgse basisschool moeten hun pakje appelsap inruilen voor water. Volgens Nigella Lawson heeft Instagram onze eetgewoontes veranderd. Lidl heeft op zijn verpakkingen een kruis van een beroemde Griekse kerk weggephotoshopt. In Silicon Valley is vasten ongekend populair. September 2017 in vogelvlucht.
Vegetariërs hebben ondertussen de keus tussen bloederige nepburgers en gewone gerechten die 'toevallig' vegan zijn. Mensen met een plantaardige levensstijl blijven echter het doelwit van flauwe grappen en andere pesterijen. De kerk van het Vliegende Spaghettimonster is geen geloofsgemeenschap. Huurders van een Amsterdams appartement mogen alleen Westerse gerechten koken. In Japan kun je een ijsje kopen dat niet smelt. Augustus 2017 in vogelvlucht.
Een Britse melkboerderij produceert melk zonder dierenleed. Koeien scheten milieuvriendelijker als ze zeewier eten. Een Londens restaurant biedt een Instagramkit aan. Frietkoten in Brussel worden gemoderniseerd. Vegetarisch eten op festivals wordt steeds beter. Een Tsjechisch bedrijf produceert vrouwenbier. Een kopje koffie van olifantenkeutels kost zestig euro. Glutenvrije hosties zijn 'ongeldige materie'. Juli 2017 in vogelvlucht.
Ex-gastredacteur Natascha Boudewijn, die dit jaar haar derde kookboek 'Share' uitbracht, is een nieuwe weg ingeslagen. Haar kookatelier is gesloten en ze houdt zich nu wat meer bezig met fotografie. Stillevens om precies te zijn. Ze doet dat heel charmant.
Daarnaast kookt ze natuurlijk ook nog. Kijk zelf maar!
Sojamelk mag geen melk meer heten. Halloumi brengt wellicht de Turkse en Griekse Cyprioten nader tot elkaar. De Vlaamse frieten leken even door Europese regelgeving te zijn bedreigd. Het oliestaatje Qatar laat 4000 koeien invliegen. De uitvinder van de Pizza Hawaii is overleden. Er is nu ook chips met aardbeiensmaak. Een Zeeuwse snackbareigenaar houdt de Amerikaanse fastfoodketen Wendy's buiten onze landsgrenzen. Een Canadese bar mist een gemummificeerde zwarte teen. Juni 2017 in vogelvlucht.
Hoofdredacteur (én oud-collega) Annemieke vroeg naar aanleiding van mijn post op Instagram of ik niet een stukje wilde schrijven. Maar natuurlijk. Meneer Wateetons en ik waren namelijk druk bezig met de laatste testen voor zijn workshop vegetarische worst maken.
De avocado is niet zo onschuldig als hij lijkt: regelmatig melden mensen zich met snijwonden in het ziekenhuis. De avocadoschil blijkt ook als trendy koffiekopje te kunnen dienen. Gezond eten is alleen gezond als het ook wordt gegeten, aldus Amerikaanse logica. Eetfoto's posten op Instagram maakt slank, volgens een studie. Australiërs voelen zich beledigd door vegan worstjes. Guinnes wordt nu compleet vegan geproduceerd. Er is nu ook thee van Nederlandse bodem. Mei 2017 in vogelvlucht.
Berlusconi adopteert vijf schattige lammetjes. In de kathedraal van Worcester heeft men een bosje asperges gezegend. De eerste open source tomaat is en blijft van ons allemaal. Er worden duurzame autobanden ontwikkeld met tomatenvelletjes en eierdoppen erin verwerkt. Spinazie kan binnenkort wellicht zelfs levens redden. Een kopje thee in de magnetron zorgt voor ophef in Groot-Brittannië. Tomatenijs is blijkbaar minder bizar dan smurfenijs, maar de zomerhit wordt misschien toch een pikzwart amandel-houtskool-softijsje. April 2017 in vogelvlucht.
Turkije stuurt Nederlandse koeien het land uit. De Hongaarse Nutella, Coca Cola en Nesquick zijn minder lekker dan de Oostenrijkse. Tom Hanks heeft een espressomachine aan de journalisten in het Witte Huis gegeven. Portugese publieke instellingen moeten vanaf nu minstens één vegan maaltijd aanbieden. De vaatwasser van René Redzepi krijgt een aandeel in het Deense restaurant Noma. Anno 2017 koken we in de wasmachine en combineren kaas met chocolade, gepaird met thee. Maart 2017 in vogelvlucht.
In aanloop naar de verkiezingen nodigen wij lijsttrekkers uit in onze keuken. Vandaag: Annemieke kookt voor Jesse Klaver.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!