De VVD vindt het een goed idee om de term 'vegetarische worst' te verbieden. 2017 wordt het jaar van de bloemkool en de groentesteaks. In Amsterdam opent een avocadorestaurant zijn deuren. Een Belgisch restaurant zou het fijn vinden als hun gasten ook wat komen eten. Noord-Amerikanen maken een lekkere snack van ahornsiroop en sneeuw. Januari 2017 in vogelvlucht.
Onlangs kwamen de Belgische en Nederlandse rode Michelin uit. Dit bastion van de klassieke, eventueel 'vernieuwde', Franse keuken deelt één tot drie sterren uit aan topgastronomie. Het jaarlijks amusement is gretig de nieuwe sterren te zoeken en met leedvermaak vast te stellen waar er sterren zijn verdwenen. Wij zochten koppig en soms vervuld van lichte wanhoop of in de nieuwe sterren iets boeiends gebeurt op vegetarisch vlak.
Een Brits vegetarisch restaurant accepteert sinds kort geen biljetten van vijf pond meer. Een gepaneerde en gebakken schijf knolselderij mag geen schnitzel heten, vinden Duitse slagers. Flexitarisme wordt de foodtrend van 2017. De levensmiddelenbranche wil kindermarketing reguleren en foodwatch is daar gek genoeg niet blij mee. Amazon opent binnenkort 'offline' supermarkten en zal hoogstwaarschijnlijk zijn klanten bij het winkelen goed in het oog houden. December 2016 in vogelvlucht.
Wat is er nu leuker dan thuis een box ontvangen en niet weten wat erin zit? Man, er zijn hele hordes bloggers die er zelfs filmpjes over maken. Dat 'unboxen' hoeft onze winnaar van dit te winnen ZTRDG pakket natuurlijk niet te doen. Wat je wel moet doen? Lees maar even verder.
De Grote Kleyn is zo zwaar dat ie spontaan uit de zak van Sinterklaas is gescheurd en achtergebleven is. Zielig natuurlijk, want zo’n mooi boek verdient een eigenaar. Daarom gaan wij ‘m weggeven! Dit dikke boek van Onno Kleyn hebben we onlangs gerecenseerd en hier lees je wat we ervan vonden. Wil je kans maken op dit exemplaar? Lees dan verder.
Als de Sint het land heeft verlaten, volgt meteen een zo mogelijk nóg groter feest: de lancering van de Vegatopia kerstmenu's. Ook dit jaar hebben we weer vier mooie, thematische menu's weten te verzinnen, die we vandaag met gepaste trots presenteren.
Nu Brexit een feit is en de Toblerone niet meer is wat het was, hebben de Britten blijkbaar dringend veel prosecco nodig. Nutella wil dat hun notenpasta 'spread' wordt genoemd en niet 'topping'. In Brussel kun je pralines met muziek kopen. Albert Heijn mag zijn sap niet meer sap noemen. In restaurants in Zürich kun je een waterflatrate krijgen. De moderne Belg eet het liefst 'almost ready to go'-maaltijden. Duitse boeren willen een vleesproducent boycotten, omdat deze vegetarische producten verkoopt. Turijn beeft en siddert, omdat de burgemeester de stad 'vegetarisch' wil maken. November 2016 in vogelvlucht.
Na de voorstelling van ons eigen kookboek in de lente van 2015 verklapte Joke Boon me een spannend geheimpje: een uitgeverij zou ook een kookboek van haar publiceren. Het zou over het ondergewaardeerde maar zo boeiende product bonen gaan. Onlangs, op 12 november 2016, kreeg dit intussen succesrijke boek de prijs van het Youth Food Movement voor duurzaamste kookboek van het jaar tijdens de Kookboeken7Daagse.
Na een tekenbeet eten wereldwijd mensen onvrijwillig vegetarisch. Een Britse dataspecialist heeft maar liefst 11 uur nodig gehad om thee te zetten. Slecht nieuws voor iedereen die de pittigste of de duurste chips ter wereld wil uitproberen: ze zijn al uitverkocht. In een babyrestaurant in Gent kun je binnenkort vers gemaakte fruithapjes bestellen. En we lazen twee geslaagde 'long reads': over water in flesjes en over tomaat. Oktober 2016 in vogelvlucht.
Op uitnodiging mocht Vegatopia het nieuwe vegetarische menu proeven bij het Hard Rock Cafe in Amsterdam. Het vegetarische menu is tijdelijk verkrijgbaar tot 13 november 2016. De meest populaire gerechten worden naar verwachting in 2017 op de kaart gezet.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!