Voor 700 dollar kun je een fruitpers kopen waarmee je peperdure pads tot sap kunt verwerken. Een koffiezetapparaat is voldoende om alles te koken wat je hartje begeert. Met Big Data kun je de meest extravagante recepten genereren, maar misschien willen we toch gewoon een pannenkoek met patat. Duitse studenten staan op de loer als je je bord in de mensa niet leeg eet. Sinaasappels zonder schil in een plastic bakje blijken toch niet zo'n gek idee te zijn. April 2016 in vogelvlucht.
Als je nog niet begonnen bent, is het nu tijd om te beginnen met (voor)zaaien van je moestuin. Let op: niet alle groente kun je nu al zaaien. Het kan ’s nachts nog flink afkoelen en daarom is het beter om nog even te wachten. Toch zijn er wel groenten die zich er prima voor lenen. In dit artikel geven we een paar tips voor groenten die je in deze periode kunt zaaien en waar je over een tijdje veel plezier van zult hebben.
De Duitse CDU lijkt bang te zijn dat ze binnenkort nergens meer schnitzel kunnen eten. De Italianen vinden dat pizza tot het werelderfgoed moet behoren. Canadese studenten hebben vegan ijs gecreëerd met bonen. In Wageningen weten ze hoe je op Mars tomaat, rogge en radijs kan verbouwen. In de nieuwe Schijf van Vijf zul je geen detoxadviezen of hippe dieettips vinden. En Pamela Anderson denkt de wereld - en de kas van de Amerikaanse staat Louisiana - te redden door alle gevangenen verplicht veganistisch te laten eten. Maart 2016 in vogelvlucht.
Ze komen nu nog uit de kas, maar over een paar weken zijn ze er weer van de volle grond: witte asperges. Het seizoen is kort, dus ik probeer ze tot 24 juni altijd zoveel mogelijk te eten. Maar volgens de grootste Nederlandse asperge-aanbieder, Zon Fruit & Vegetables uit Venlo, zijn asperges onder veel jonge mensen in de Randstad helemaal niet zo populair. En wat doe je dan? Dan ga je in Amsterdam aspergehapjes uitdelen via een Foodtruck!
Britten zijn gek op croissants, vooral als ze niet halvemaanvormig zijn. De nieuwste pizzacreaties komen uit Frankrijk. Soep uit een pakje is blijkbaar gezonder dan verse soep. Parmezaanse kaas kan houtpulp bevatten. Berlusconi blieft sinds kort alleen nog maar vlees als het jong is en nog leeft. Hamburg doet de aluminium koffiecapsules in de ban. We luisteren maar al te graag naar voedselmoraalridders en Merkel heeft in Brussel een patatje met andalousesaus gekocht voor drie euro en zeventig cent. Februari 2016 in vogelvlucht.
In de eerste maand van het jaar eten we lekker vegan. Voor sommige mensen is dat echter best wel lastig. Na Frankrijk gaat nu ook Denemarken moslimkinderen pesten. Dankzij de wiskunde kunnen we onze pizza eindelijk in perfecte, gelijke stukjes snijden. 35 Chinese restaurants serveerden maaltijden met een verrassende extra kick. Januari 2016 in vogelvlucht.
Yo! Ons kookboek is genomineerd voor de 'vega kookboek van het jaar' verkiezing van de NVB. Ben je fan? Stem dan op ons!
Dat kan via deze link: https://www.vegetariers.nl/lekker/kookboek-2015
Heb je ons kookboek nog niet en ben je wel nieuwsgierig? Bestel dan hier een exemplaar.
Een echtpaar gaat lekker uit eten in een asielzoekerscentrum. Restaurantchefs hebben een haat-liefdeverhouding met recensenten. Gojibessen in jenever zijn geen superfood. Sla schijnt slechter voor het milieu te zijn dan bacon. Je valt beter in slaap met nachtmelk. Belgische hobbykoks moeten hun borst natmaken voor de fiscus en de voedingsinspectie. Broodroosters blijken best gevaarlijk te kunnen zijn. In Rotterdam kun je binnenkort drijvende koeien bezoeken. December 2015 in vogelvlucht.
Een koolrabi met een vlinderstrikje en een spruitje met een hoed? Manneken Pis die de witlof besproeit? Olijven in de sneeuw? En schoenen met hoge hakken op een tropisch strand? Jazeker, dat zijn de thema's van onze kerstmenu's dit jaar, die we vandaag met gepaste trots presenteren.
Tegenwoordig vind je veganisten overal: in Amerikaanse scholen, in Britse voetbalclubs en in het Israëlische leger. Binnenkort kunnen vegans ook met een gerust hart Guinness drinken en nepgarnalen eten. De lekkerste hamburger is een vegaburger. Niet alle Europeanen blieven mayonaise bij hun patat: wat dacht je van een patatas aioli? En wat zou Italië zijn zonder pasta? Verder: is soja nu superfood of juist ongezond? En wat is er eigenlijk mis met zonnebloemolie? November 2015 in vogelvlucht.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!