Toen ik het vrijdag besproken kookboek Bakken met Menno voor het eerst inkeek, viel het volgende recept me meteen op. Ik ben een grote liefhebber van gebak met maanzaad dus het was direct duidelijk dat ik dit zou gaan maken. Ik heb genoten van de combinatie van nootachtig maanzaad met frisse citroen en ook de collega's aan wie ik hiervan uitdeelde waren enthousiast. Hieronder het recept zoals dat in het boek terug te vinden is.
De marktkoopman verkoopt zijn wilde spinazie liefst met bakken tegelijk. “Want het slinkt enorm, mevrouwtje!”. En zo zat ik laatst na uitbundig shoppen op de boerenmarkt met een duidelijk spinazie-overschot. Genoeg voor onze allerallereerste groene smoothies, een hartige taart en Turkse flapjes bovendien! Op deze plaats had eigenlijk een recept voor groene spinaziesmoothies moeten staan. Maar soms lopen de dingen anders dan je dacht; die groene smoothies kwamen er toch niet.
Bakken met Menno is een mooi uitgevoerd boek met harde kaft, leeslint (in rood-wit-blauw!) en veel foto’s. De titel is goed gekozen, dit is duidelijk Menno's boek. De winnaar van het tweede seizoen ‘Heel Holland Bakt’ is prominent aanwezig op foto’s, in de keuze van de recepten en in de styling van het boek.
Na Veg!, een kookboek van de Engelse schrijver Hugh Fearnley Whittingstall waar we heel erg enthousiast over waren, is er nu Licht. Ook weer een mooi maar wel eigenzinnig boek.
Gisteren kreeg het Buurtsuperkookboek van ons de volle vijf sterren. Vandaag een leuk en makkelijk te maken recept uit dit kookboek.
De buurtsuper is een benaming voor de veelal Turkse of Marokkaanse winkels die je op steeds meer plekken tegenkomt en allang niet meer alleen in de grote stad. Deze winkels nodigen je met hun bonte uitstalling van groenten en fruit in kratten voor de deur uit om binnen te komen. En daar kun je een keur aan verschillende levensmiddelen van zeer uiteenlopende aard vinden.
Gisteren bespraken we Puur natuurlijk koken van Tom Hunt. Een fijn boek waarin zoveel mogelijk delen van groenten en fruit benut worden, in zeer kleurrijke en smaakvolle gerechten. Vandaag plaatsen we zijn recepten met waterkers en zijn inventieve idee om van een restje van de salade vegetarische burgers te maken.
Tom Hunt gaat in zijn boek Puur natuurlijk koken - Eet volgens de seizoenen en verspil niets aan de slag met 26 ingrediënten. Hij geeft tips en recepten om zoveel mogelijk delen van groenten en fruit te gebruiken.
Ze worden al maanden met veel tromgeroffel aangekondigd: het vegetarische alternatief voor de alom bekende köttbullar, de gehaktballetjes van IKEA. In België werden ze op 8 april gelanceerd, Nederland zal later volgen. Omdat we bij Vegatopia over een gezonde dosis nieuwsgierigheid beschikken, zijn we ze reeds voor jullie gaan uittesten bij IKEA Anderlecht (Brussel).
Nu op de Groenplaats een vestiging van de veggie fastfood-keten Green Way haar deuren opende, lijkt voor Antwerpen de vegetarische lente ingezet. De stad leek, zeker in vergelijking met Gent, nogal karig bedeeld met goede adresjes, en het verdwijnen van oases zoals Bollywood en Ilha Formosa deden er geen goed aan. Een aantal recente openingen doen verhopen dat de volgende persoonlijke en onvolledige rondleiding al vlug zal moeten worden aangevuld.