De witlofjes die mijn bioboer levert, liggen me altijd een beetje te verleiden vanuit de groentela. Of ik misschien een keertje wat anders met ze wil maken dan alweer een salade met appel en ei? Nou nee. Collega Sven stopt ze trouwens in een lekkere Belgische witloftaart, waarvan je het recept in ons kookboek vindt.
Witlofsalade met appel, ei en kerriedressing
500 g witlof
4 eieren
1 grote of 2 kleine appels (ong. 250 g)
paar zilveruitjes
paar augurkjes
4 el mayo
4 el milde yoghurt
3 el kerriepoeder
2 el paprikapoeder
zout en peper naar smaak
- Snij de witlofjes in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snij ze vervolgens in dunne reepjes.
- Kook de eieren hard en snij ze in kleine stukjes.
- Snij de appels in stukjes.
- Klop de mayonaise en yoghurt door elkaar en roer er het kerrie- en paprikapoeder door. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Snij de augurken in stukjes en halveer de zilveruitjes.
- Doe de witlof, appel en ei in een kom. Voeg de dressing en de zilveruitjes en augurken toe.
Meer witlof!
- Groente van de week: witlof
- Gesmolten witlof met venkel en balsamico
- Witlof uit de oven met bechamelsaus
- Makkelijke pasta met witlof
- Snelle witlof uit de oven
- Witlofsalade met ei, walnoten, belegen kaas en een honing-mosterddressing
- Een snelle witlofsalade met mais, tomaatjes en een currydressing