Gisteren bespraken we het Duitse kookboek 'Vegetarisch mit Leidenschaft' van Andi Schweiger. In het boek vind je vele verrassende recepten waarin ingrediënten net even wat anders dan gebruikelijk worden verwerkt. Vandaag een recept voor een Aziatische lasagne met wonton deegvellen.
Andi Schweiger is sterrenkok, maar in Duitsland vooral bekend van het populaire programma 'Die Kochprofis' op RTL2. Als een tv-persoonlijkheid een boek over vegetarisch koken uitbrengt, dan laadt hij minstens de verdenking op zich dat hij meelift met de toenemende populariteit van het vegetarisme en veganisme. Zelf beweert hij dat dit absoluut niet het geval is. En het boek kreeg inderdaad bijzonder positieve recensies, onder andere in de Duitse Spiegel.
De lente is begonnen! Wij krijgen dan meteen zin in salades en andere niet al te zware gerechten. Deze salade past daar heel goed bij, hoewel hij vullend genoeg is om als maaltijdsalade te worden gegeten.
Het is zover! Onze grote trots ligt in de winkel: Vegatopia - Het kookboek. En het mooie is dat jij nu een exemplaar kunt winnen. Vind je dat dit geweldige boek niet mag ontbreken in je boekenkast? Doe dan snel mee.
Zoete Zondag! Dit recept voor heerlijke fudge met vanille komt uit het maandag besproken boek Atelier Confiserie.
Een recept voor gnocchi geven is moeilijk. Voor gnocchi moet je een beetje gevoel kweken. Laat je niet afschrikken door mijn lange werkbeschrijving en kijk eens een filmpje op YouTube. Je zult zien dat het minder moeilijk is dan je dacht. Ervaring met het maken van verse pasta of brood helpt ook. Dit gerecht is ideaal voor een Feestelijke Zaterdag!
Dit keer spotten we vier soorten biologische sambal.
Sinds ik mijn nieuwe hobby, het bakken van brood, volgens de rest van het gezin wat al te enthousiast beoefen, is het probleem van oudbakken brood ontstaan. Uiteraard heb ik, als alle enthousiaste hobbyisten, dit als onzin afgedaan.
Het Groot Indonesisch kookboek van Beb Vuyk, voor het eerst verschenen in 1973, is toe aan zijn 34ste druk. Bij Kosmos verscheen een mooie, nieuwe en niet te dure editie. Ook leuk voor vegetariërs?
Bonbons en chocoladerepen zelf maken is nog niet zo makkelijk. Tempereren, tableren, mouleren, enroberen… Mijn favoriete techniek blijft toch consumeren. Maar hoe leuk is het als je prachtige bonbonnetjes met gekke, zelfbedachte smaakcombinaties kunt maken! In Atelier Confiserie leer je stap voor stap hoe je die, en ander snoepgoed zoals fudge, nougat, drop, jellies en lolly's, in je eigen keuken maakt.