Chimpansees zijn beschaafde apen die houden van gekookt voedsel en palmwijn. De moderne mens eet liever rauw, flexitarisch, vegetarisch of vegan. Bijzonder lekker eet je in El Celler de Can Roca in het Spaanse Girona. Voor een snellere, goedkopere hap moet je zijn bij Subway of IKEA. De thuiskok anno 2015 kookt Filippijns en vindt een volautomatische oven waarschijnlijk iets te slim. Duitse ketchupflessen kunnen nogal lustopwekkend zijn. En sommige extreem dure kazen zijn hun geld blijkbaar meer dan waard. Juni 2015 in vogelvlucht.
Deze salade heb ik een aantal jaar geleden gemaakt met de ingrediënten die ik toen toevallig in huis had. Sindsdien maak ik het recept op regelmatige basis opnieuw, het hele jaar door. Het is een eenvoudig gerecht dat tegelijk fris en scherp is. Het maakt niet uit of je nu bleekselderij of groene selderij gebruikt. Voor de appel gebruik ik doorgaans wel Jonagold.
Vind jij het ook moeilijk om elke week te bedenken wat je nu weer gaat eten? Hoe combineer je nu die koolrabi of die andere gekke groente en hoe eet je ook nog een beetje gebalanceerd? Wij hebben daar iets op verzonnen: het Vegatopia-weekmenu. Elke week lekkere en gevarieerde recepten voor maandag tot en met zondag!
Onze gastredacteur Joke Boon is op dit moment druk aan het schrijven aan het kookboek 'Bonen! Elke maand 12 verrassende recepten met bonen', dat medio november bij Carrera Culinair verschijnt. Wij zijn trots dat we de komende tijd alvast af en toe een voorproefje mogen plaatsen uit dit boek. De foto's blijven nog een verrassing, want de foto's die wij hier plaatsen, zijn nog niet de officiële. Vandaag: dahl, een Indiaas linzengerecht.
Wie zichzelf een beetje serieus neemt als bierdrinker drinkt tegenwoordig een speciaalbiertje. Je ziet steeds meer kleine, lokale brouwerijen die hun bier op een bewuste en ambachtelijke manier produceren. Eén van die brouwerijen is het Amsterdamse Oedipus. Met intrigerende biernamen als Mama, Mannenliefde en Gaia veroveren ze in rap tempo de harten van liefhebbers van speciaalbier.
Dit keer spotten we Spa Rood in 4 smaakjes
Het is erg warm en ik krijg zin om te experimenteren met salades. Maaltijdsalades, voorafjes, bijgerechten. Als het maar koud is! Dit is een leuk voorgerecht met aspergepunten die ik niet wilde veroordelen tot aspergesoep of botersaus en eikruim. De rest van de ingrediënten plukte ik in mijn tuin. Aspergepunten en rucola combineren goed samen, het is een fijn contrast tussen zoet en bitter. Maak de salade af met een pittige dressing.
We maakten een superleuk reisje naar Madrid. In dit artikel lees je alles over vegetarisch eten in Madrid. En ons geheime doel: lekker veel gazpacho eten.
Wat kan je zoal doen met aubergines? Meestal kom je niet veel verder dan een ratatouille of een ander groentestoofpotje. Wist je dat je aubergines ook kan gebruiken voor een aromatische soep? Deze soep combineert de aubergine met de zoetige smaak van rode paprika.
Een snelle pasta-pesto voor de Makkelijke Maandag. Staat je moestuin vol met rucola? Maak dan extra veel van deze pesto en gebruik het op brood, toastjes of panini, of meng het met wat naturel roomkaas en vul er champignons mee die je gaart op de barbecue.