Eerder plaatsten we reeds Frederikes recensie van het boek Leafs van Carola de Kanter. Uit dit boek deelden we al het recept voor rijstnoedels, asperges en Japanse dressing. Vandaag volgt er een tweede recept, quinoafritters met gegrilde asperges, truffelolie en Parmezaanse kaas. Dit kan zowel als voorgerecht of als stijlvol borrelhapje geserveerd worden.
De Australische Kimberley Parsons schreef De Yogakeuken voor een ieder die zijn of haar geest beter in balans wil brengen en zijn lichaam meer energie wil geven. Door af te stemmen op de juiste chakra waar de voedingsmiddelen bij horen, worden we volgens haar energiek, uitgebalanceerd en uiteindelijk gelukkiger. Maar word je als je, net als ik, niet in chakra's gelooft, ook blij van dit kookboek?
Pasta, spinazie en brie worden wel vaker verwerkt tot één gerecht. Meestal associëren we dit dan met de typische studentenkeuken: snel, goedkoop, met weinig inspanning maar ook niet echt culinair hoogstaand. Toch kun je hiervan met een klein beetje meer moeite een mooi hoofdgerecht maken dat zelfs op tafel mag wanneer er bezoek komt. Het kost je hooguit 20 minuten om het klaar te maken.
Het lijkt een hele uitdaging: vegetarisch eten in Moskou. Ten eerste omdat veel mensen denken dat Russen nog steeds beren schieten voor hun avondmaal, waarna ze dit berenvlees met zelfgestookte vodka wegspoelen. Verder zijn er nauwelijks reisgidsen over Moskou, laat staan met tips voor vegetarisch eten. Het is dus zaak de mogelijkheden ter plekke te ontdekken. Maar probeer dat maar eens met een menukaart in het cyrillisch ... Het vegetarisch aanbod blijkt gelukkig prima! Dit artikel staat daarom bomvol tips: uiteenlopend van een toprestaurant op grote hoogte tot een snelle hap op straat (om snel weer verder te kunnen om die prachtige stad te ontdekken!).
Bloemkoolrijst is kant en klaar te koop, maar het is zo simpel om zelf te maken. Gewoon een kwestie van de kool in delen in je keukenmachine of hakmolentje stoppen, even malen en klaar. het is beter voor het behoud van vitamines én voor je portemonnee, ook niet geheel onbelangrijk. Deze bonenschotel staat in tien minuten bij je op tafel en is een typisch budgetgerecht, maar dat heeft niemand door, zo fris en feestelijk oogt deze schotel.
Berlusconi adopteert vijf schattige lammetjes. In de kathedraal van Worcester heeft men een bosje asperges gezegend. De eerste open source tomaat is en blijft van ons allemaal. Er worden duurzame autobanden ontwikkeld met tomatenvelletjes en eierdoppen erin verwerkt. Spinazie kan binnenkort wellicht zelfs levens redden. Een kopje thee in de magnetron zorgt voor ophef in Groot-Brittannië. Tomatenijs is blijkbaar minder bizar dan smurfenijs, maar de zomerhit wordt misschien toch een pikzwart amandel-houtskool-softijsje. April 2017 in vogelvlucht.
We hebben de smaak te pakken deze week. Van maandag tot en met vrijdag zetten we elke dag een basissmaak centraal. Naast het bekende zoet, zuur, bitter en zout is dat het hartige umami. In het weekend sluiten we af met één grote feestelijke combinatie.
Begin deze week plaatsten we reeds Frederikes recensie van het boek Leafs van Carola de Kanter. Vandaag geven we jullie hieruit een recept voor rijstnoedels, asperges en Japanse dressing. Dit is geheel in lijn met het aspergeseizoen dat nu volop bezig is.
Elke verjaardag is een goede gelegenheid om hapjes te serveren, voor die van Willem-Alexander maken we zeker geen uitzondering. Daarom maken we vandaag op Koningsdag een borrelhapje dat in Brazilië erg populair is op feestjes: kaasbitterballen ofwel "bolinhas de queijo" in het Portugees. Ze zijn heel eenvoudig te maken en je hebt naast kaas nog maar een paar andere ingrediënten nodig. Waar wachten we nog op?
Laat ik het maar eerlijk bekennen: ik was een beetje sceptisch over weer een kook- en moestuinboek. Ik vreesde alweer zo’n blije hipster in een bloemetjesjurk en met nagellak die blij poseert tussen de palmkool en andere trendy gewassen, maar overduidelijk geen idee heeft hoe een schop vast te houden. Carola de Kanter is een heel ander type. Zij schrijft met liefde over de tuin, en is gewoon een leuk, nuchter mens. Omdat ze op haar kookworkshops steeds maar vragen kreeg hoe dat nou moest, vegetarisch eten, schreef ze dit boek. En omdat ze al jaren artikelen aflevert voor magazines, klópt het gewoon. Dat verzin ik niet alleen zelf, Janny van der Heijden zegt het ook, in haar voorwoord.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!