We geven het meteen toe, toen we dit recept zagen, wilden we het meteen maken. Omdat we er van overtuigd waren dat het recept niet klopte. Zeg nou zelf, twee eiwitten en een klein doosje aardbeien, daar kun je toch geen twaalf man van voeden? Wel dus.
We kregen van Raya Lichansky een lekker recept voor Chinese aubergines. Ze gaf in Amsterdam een kookworkshop en ook deze aubergines stonden op het programma.
We zaten ooit in een heel groot vegetarisch dim-sumrestaurant in Hong Kong. En daar stonden ze op de kaart: vegetarisch oesters. Wat waren we daar benieuwd naar! En wat viel dat tegen: het bleken 'gewoon' gepaneerde champignonnetjes. Nee, dan de vegetarische oesters die ik laatst in Nederland proefde.
Een tijdje terug bespraken we Home Made Zomer, het nieuwe boek van Yvette van Boven. En we kregen meteen zin in haar aardappeltjes met Sauce Gribiche.
Muffins kun je op allerlei manieren pimpen. Aan de buitenkant, waar je er met een mierzoete decoratie de prachtigste cupcakes van maakt, maar ook aan de binnenkant. Zo stopt een vriendin marshmallows of een praline in het beslag van elk vormpje. Vooral op partijtjes een gegarandeerde hit. Persoonlijk experimenteer ik graag met hartige varianten, zoals deze Italiaanse muffins. Afgekoeld het lekkerst, bijvoorbeeld in combinatie met een stevige groene salade of als blikvanger op een borrelbuffet.
Asperges. Ik kan er over dromen, zo lekker vind ik ze. Zal wel komen doordat ze het grootste deel van het jaar niet te krijgen zijn. Als je er niet van houdt, kan ik me voorstellen dat je niet goed wordt van dat asperge-gewouwel vanaf eind april tot half juni. Eén troost: het houdt vanzelf weer op. En in dit recept vormen de asperges een salade, dat is weer eens wat anders.
In Azië doen ze niet zo moeilijk over warm weer. Mekkeren dat ze alleen nog koude soep willen eten is er niet bij. Fantasieloze pastasalades? Ook niet. Ze gooien hooguit nog een extra pepertje door het eten: daar ga je van zweten en dat is goed bij warm weer.
Amarenen: engeltjes die op je tong piesen
Het is druk in huis met een peuter en een baby van net een maand oud. Ik begin ineens te begrijpen waarom veel mensen met kinderen (of een drukke baan) geen tijd hebben om te koken en naar kant-en-klaar grijpen. Nouja, een beetje begrijpen dan, want ondanks de drukte duik ik toch steeds weer de keuken in. Ik kan het echt niet helpen...
Deze tompoes is dan wel niet roze en zoet, maar wordt wel op een zelfde manier gemaakt: met een creme patisserie (zonder suiker) en bladerdeeg. Hij is niet moeilijk te maken en ideaal om als koud hapje mee te nemen tijdens het dauwtrappen.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!