Het inmiddels gesloten Utrechtse restaurant Ajanta stond hoog aangeschreven bij vegetariërs. Speciaal voor Vegatopia stelde Ajanta een vegetarisch menu samen voor 4 personen.
Vegatopia-kok Christiaan stelde een menu samen dat geïnspireerd is op gerechten uit verschillende landen in het Midden-Oosten
Spanje is niet het eerste land waar je aan denkt als je een vegetarisch kerstmenu gaat samenstellen. Maar juist dat is voor de koks van het populaire vegetarische restaurants De Waaghals in Amsterdam een uitdaging. Speciaal voor Vegatopia stelde Yolanda Kersten van De Waaghals dit viergangenmenu samen.
Kerstavond is in Rusland traditioneel een sobere aangelegenheid waarop uitsluitend het vegetarische Kutya wordt geserveerd. Een wat aangepaste variant is in dit kerstmenu opgenomen als dessert.
En kerstmenu dat je doet verlangen naar warme zomeravonden met ouzo en bouzouki.
In de keuken van Suriname herken je de roots van z'n bewoners: een mix van Afrikaans, Indiaas, Chinees en Hollands met daaroverheen een swingend Caribbisch sausje.
Een menu dat de traditionele Hollandse stamppot koppelt aan 'moderne fratsen' als vegetarische groenteballetjes.
Pasta is een belangrijk ingrediënt in dit Noord-Italiaanse diner. Om het een persoonlijke touch te geven, gaan we de pasta zelf maken.
Een Thais vegetarisch kerstmenu, mét (onderaan) een uitleg van de belangrijkste ingrediënten.
Mexicaans vegetarisch kerstmenu voor vier personen.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!