De prijs van biologische producten moet omlaag vindt GroenLinks. Belastingmaatregelen moeten er voor zorgen dat de consumptie jaarlijks met 20% toeneemt. Dat staat in het concept-verkiezingsprogramma van de partij.
Koken voor 5 europer dag lijkt wel een beetje op een dieet volgen; in plaats van calorieën, tel je euro’s! En dat valt nog vies tegen. Een fijne schranspartij voor de buis is er niet meer bij! Of je moet genoeg hebben aan een zakje zonnebloempitten…
Zo makkelijk, die kant-en-klare geraspte kaas: niks geen gestuntel met zo'n onhandig keukenattribuut, maar gewoon schudden uit een zakje. Toch is er wel iets dat pleit vóór doe-het-zelven met een vers stuk kaas, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
TV-kok Jamie Oliver is in Groot-Brittannië uitgeroepen tot de invloedrijkste kok van het land door de lezers van het kookblad BBC Good Food.
Na een weekje proberen zijn Monique en Bianca nog niet echt deskundig op het gebied van budgetkoken, maar de volgende tips hebben hen in ieder geval een stuk op weg geholpen.
Frambozen in januari? Kastanjes in juli? Hoe weet je welke ingrediënten in het seizoen zijn? En wat doe je met met die ingrediënten van het seizoen? Vegatopia helpt je elke maand een eindje op weg met een lijstje producten die in het seizoen zijn en met tips, links en recepten.
Nee, de Belgen komen niet veel verder dan 850 gram per persoon per jaar. Dat is twee tot drie gemiddeld grote komkommers. Nederlanders eten er zo'n 2,5 kilo van, maar de grootste komkommereters van Europa zijn de Duitsers: 3,3 kilo per persoon per jaar. De grote verschillen worden o.a. veroorzaakt door de prijs. In Duitsland ligt die gemiddeld 27% lager dan bij ons.
Bron: www.agf.nl
Opzienbarend nieuws uit een onderzoek van witgoed-fabrikant Bauknecht: Nederlanders vinden dat het allergezondste eten ter wereld uit Nederland komt.
Het is een populair kaasje, gorgonzola. Maar veel verder dan pizza of toastje komt de Noord-Italiaanse blauwschimmel vaak niet.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!