Met de komst van de ijsmachine is zelf ijs maken zo gedaan. In 30 minuten heb je een heerlijke bak vers ijs in welke smaak je maar wilt en met welke ingrediënten je maar wilt. Geen ijsmachine? Geen nood, zolang je een diepvries hebt, lukt het ook prima zonder.
Deze keer in Say cheese: een kaas die meer lijkt op zusje van opgeklopte slagroom dan op een lid van de grote familie die kaas heet: Mascarpone
Dat een tortilla een plat rond ding is weten we allemaal, en dat het iets met Mexico te maken heeft ook. Maar dan.. wat is het verschil tussen een enchilada, burrito en fajita? En wat hebben taco’s er mee te maken? Waar vul je een tortilla eigenlijk mee? En kun je 'm ook frituren?
Nederlanders geven gemiddeld 2% extra bovenop de rekening in een restaurant of (eet)café, zo bleek uit een onderzoek van de Volkskrant in 2002. Dat is niet veel, want de restaurant-etiquette schrijft voor dat je vijf tot tien procent achterlaat voor het personeel als je lekker gegeten hebt.
In de horeca kent men overigens truukjes om het aantal fooien te laten toenemen. Serveersters hebben veel succes met het even licht aanraken van de betalende klant. Dat levert volgens onderzoek 36% meer fooi op. Obers hebben daar echter een stuk minder succes mee. De Franse gedragspsycholoog Nicolas Guéguen raadt hen aan om een zonnetje onderaan de rekening te tekenen. Dat zou tussen de 20,7% en 37,7% meer fooi opleveren.
Een kleutervoorleesboekje over de Hollandse appel Jona en de Mexicaanse banaan Chiquito. Leuk!
Salvia officinalis, beter bekend als salie, is bij de meeste mensen bekend als een geneeskrachtig kruid. In de keuken wordt af en toe eens wat gedroogde salie aan een gerecht toegevoegd, maar met salie kan zo veel meer worden gedaan. Iemand zin in saliepesto of saliebeignets?
Wat is een smoothie? Onder andere slang voor een vrouw die een brazilian wax heeft ondergaan, een eunuch en een (ijs)koude drank. Over de laatste categorie smoothie kun je hier de basics leren.
Koude soepen zijn de ideale zomersnack, lekker bij een maaltijdsalade en goed voor in de picknickmand. 2 Recepten voor deze ‘vloeibare salades’ zoals ze het in Spanje noemen.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!