Vegetarisch eten tijdens vakanties in Spanje is nogal eens een uitdaging gebleken. Met name in Andalusië hebben we treurige voorbeelden meegemaakt: slappe frieten met oude sla en van vet druipende spiegeleieren bleken regelmatig de enige vlees- en visloze optie op het menu. Het volgende recept, een traditionele Sevillaanse tapa, is het bewijs dat het ook anders kan.
Dit recept komt uit het boek De Snelle Vegetariër waarover we eerder deze week schreven. Een chili die ook prima geschikt is om in de zomer te eten. Ontdekken jouw gasten tijdens het eten wat de geheime ingrediënten zijn?
Bij McDonald's België vind je weinig vegetarisch, maar er prijkt een salade met kaas op hun menukaart. Voor zover ik weet is België het enige land waar ze deze salade aanbieden. Die moest ik toch minstens één keer geproefd hebben.
Havermout hip? Le Pain Quotidien, een keten waar je lekker kunt ontbijten lunchen en waarvan we recent het kookboek bespraken, krijgt het voor elkaar. Dit ontbijtgerecht is jummie, zeker nu de bessen in het seizoen zijn.
Bestaat er een pectinelozer vruchtje dan de aardbei?
Om jam te maken van deze schijnvrucht lift ik mee op de grote hoeveelheid pectine die in appels en citroenen zit. Geen geleisuiker of agar agar. Ik proef het als dat in jam zit en dat vind ik zo zo.
Het aspergeseizoen is dit jaar op 24 juni officieel geëindigd. Maar er zijn meerdere aspergeboeren gesignaleerd die nog een paar dagen langer zullen steken. Misschien heb je nog net zo'n laatste bos te pakken weten te krijgen, net als ik. Laten we de asperges uitzwaaien met deze lekkere, frisse en hartige taart.
Na een drukke werkdag of op een luie zondag heb je wel eens zin in iets makkelijks. Wraps zijn dan ideaal! Klaar in een handomdraai en te maken met wat je voor handen hebt. Dit is een van mijn versies met een prachtige kleurrijke vulling van verschillende groenten en rode kidneybonen.
Die zomerse seizoensgroenten hebben vaak wat dwingends, alsof je die groene asperges en verse tuinbonen in de korte tijd dat ze te krijgen zijn ook meteen maar heel vaak moet eten, liefst verwerkt in ingewikkelde timbaaltjes, flannetjes of soufflés die je opdient tijdens lange dinertjes met goede vrienden in de avondzon. Maar ze kunnen ook heel goed in een door-de-weekse pasta na een dag hard werken hoor.
In de kantine op de school van mijn dochter verkopen ze van die heerlijke broodjes. Met 'iets vegetarisch als vulling' omschreef mijn dochter het. Wat het was wist ze niet. Daarom zei ik: 'vraag het recept'. Maar het Surinaamse echtpaar dat de kantine beheert, houdt het recept strikt geheim.
Ik kocht een mooie, langwerpige quichevorm bij Dille en Kamille, met een losse bodem, zodat je quiche nooit meer muurvast zit aan de vorm. En dat werkt dus echt. Ik moet nu van mezelf wel regelmatig quiche maken, want anders verstoft die vorm weer in een la.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!