Ook al is het lente, het is nog best koud, dus een lekkere stamppot gaat er hier best in. Een recept voor de makkelijke maandag met een hoofdrol voor prei.
De koolrapen die vroeger verbouwd werden rond het dorp onder de Waddenzeedijk waar ik opgroeide, werden door de boeren als veevoer gebruikt. Daarom vond niemand het ook erg dat een klein jongetje af en toe een raap uit een veld pikte.
Gisteren recenseerden we het boek Nieuwe klassiekers van Donna Hay. Vandaag een recept uit haar boek voor krokant gebakken boerenkool, sjalotten en aardappels. Ontzettend simpel en héél erg lekker.
Goulash is het nationale gerecht van Hongarije en kan in zowel soep- als stoofpotvorm gegeten worden. Gastredacteur Jennifer bedacht deze vega stoofpotversie met krieltjes, zuurkool, paprikapoeder, zure room en peterselie.
Na de mooie weken in september willen we nog geen afscheid nemen van de zomer, maar op de kalender is het herfst en de reclamefolders vertellen ons dat het stamppotseizoen weer is begonnen. Voor wie het zomerse gevoel niet wil loslaten, vormt dit gerecht een goede overgang. Met één been in het zonnige Italië en met het andere in de Hollandse herfst.
Van een recept voor het Vegatopia Kookboek hield ik verse oregano over. Leuk, zo vaak heb ik dat niet in huis. Tijd om er een snel, doordeweeks gerechtje mee te maken met courgette.
Een nieuw recept van gastredacteur Sven, ditmaal met peterseliewortels uit de tuin van zijn vader! Kun je geen peterseliewortel vinden in je biowinkel, bij je groenteboer of op de markt? Vervang hem dan door knolselderij.
Eerder recenseerden we het magazineachtige kookboek Food & Fun van de Nieuw-Zeelandse Annabel Langbein. Vier de zomer met deze supersnelle en totaal verschillende recepten met courgette als basis.
Vandaag een Spaans gerecht, ter ere van de WK-wedstrijd tussen Spanje en Nederland. Van gastredacteur Sven kregen we dit recept voor snijbonen met aardappels. Aardappels en groente: het is bijna Hollandse pot!
Het aspergeseizoen is dit jaar erg vroeg begonnen. Hoewel ik niet zo dol ben op 'het witte goud', heb ik 'het groene goud' wel erg graag op mijn bordje liggen. De combinatie van de gebakken asperges met de paprika en de parmezaanse kaas in dit recept is heel verrassend.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!