Van een recept voor het Vegatopia Kookboek hield ik verse oregano over. Leuk, zo vaak heb ik dat niet in huis. Tijd om er een snel, doordeweeks gerechtje mee te maken met courgette.
Aan deze courgette kun je ook nog een tomaatje toevoegen als je die toevallig in huis hebt.
Romige courgette
bijgerecht voor twee personen
275 g courgette (gele of groene of een mix)
2 kastanjechampignons (maar meer mag ook)
1 teen knoflook
20 blaadjes verse oregano (redelijk grote blaadjes, neem wat meer als je alleen kleine hebt)
1 el creme fraiche
1 el olie
zout en peper
- Snij de courgette in grove stukken en de champignons in plakjes. Schil de knoflook en leg de knoflookpers klaar.
- Verhit de olie in de koekenpan op hoog vuur. Voeg courgette en champignons toe, roer 1 minuut flink. Pers de knoflook boven de pan en draai onmiddellijk het vuur terug. Voeg zout en peper toe en roer goed. Laat een paar minuten bakken tot de champignons en courgette gaar zijn.
- Strooi de oregano erover, roer de creme fraiche erdoor, laat nog een minuutje bakken en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Lekker als bijgerecht bij een spaghetti met tomatensaus, of bij ravioli of tortellini.