Sommige dingen weet iedereen. Dat je risotto heel voorzichtig moet klaarmaken, met steeds een klein slokje bouillon en onder continu roeren. Vegatopia vraagt zich af: moet dat nou écht?
Vegatopiabezoeker Renske maakt zelf ricotta. Hoe dat moet, wilden wij ook wel weten. We vroegen haar om het recept.
We zijn al een week in China, en we gaan nu terug naar de basis van elke Chinese maaltijd: rijst. We gaan rijst koken.
Leuk hoor, al die aandacht voor China tijdens de Olympsiche spelen, maar hoe krijg je al dat Chinese eten eigenlijk naar binnen? Ze eten daar toch met stokjes? Heb je altijd al willen weten hoe dat moet? We leggen het nu stap voor stap uit.
In Italiaanse kookboeken halen ze de meest fantastische capriolen uit met artisjokken. Ze eten ze rauw, frituren ze in zijn geheel of maken ze vlug even in. Wij kijken altijd met een scheef oog naar die leuke, kleine artisjokjes: kun je er nu echt zoveel mee, of zijn het gewoon artisjokken met een groeiprobleem? We namen de proef op de som.
Buiten eten is hip. Bekijk de bladen maar: de outdoor-kitchens vliegen je om de oren, de een nog luxer dan de ander. Hardhout, hardstenen aanrecht, 6-pitsfornuis met wokbrander en barbecueplaat, het zit er allemaal bij. Maar waarom al die luxe?
Dacht je dat je als veganist of macrobioot al zo gezond at als ’t maar kon? Vergeet het maar. De overtreffende trap sluimert al een jaar of tien in Amerika, en is nu ook overgewaaid naar ons landje; Raw Food!
Tijdens het kamperen heb je vaak maar één (gas)pitje. En geen koelkast. En als je pech hebt, loop je al de hele dag met je eten te sjouwen. Dan kun je prima eten. Zeker als je aan de volgende dingen denkt:
Met de komst van de ijsmachine is zelf ijs maken zo gedaan. In 30 minuten heb je een heerlijke bak vers ijs in welke smaak je maar wilt en met welke ingrediënten je maar wilt. Geen ijsmachine? Geen nood, zolang je een diepvries hebt, lukt het ook prima zonder.
Wat is een smoothie? Onder andere slang voor een vrouw die een brazilian wax heeft ondergaan, een eunuch en een (ijs)koude drank. Over de laatste categorie smoothie kun je hier de basics leren.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!