Als er ooit een verkiezing van het mooiste fruit gehouden wordt, dan scoort dragonfruit hoge ogen met zijn paarsroze kleur en opvallende 'schubben'.
(4 personen)
2 Dragonfruits*, in de lengte doormidden gesneden
1 mango, in stukjes
1 kiwi, in stukjes
1 sinaasappel, in stukjes
½ bosje munt, fijngehakt
sap van 1 limoen
4 bolletjes bessen-sorbetijs
Hol het witte gedeelte van het dragonfruit uit, bij voorkeur met een meloenbolletjes-steker. Meng dit met de mango, kiwi, sinaasappel en munt. Besprenkel met limoensap. Vul het fruit met de fruitsalade en schep op elke helft 1 bolletjes ijs.
* Dragonfruit heet ook wel pitahaya (klik hier http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Pitaya.jpg voor een plaatje). Midden-Oosterse winkels hebben ze vaak en groentenwinkels kunnen ze voor je bestellen.
Recept: Tertia Wiedenhof