Open menu

Clafoutis is een van oorsprong Franse nagerecht van lagen fruit. Meestal worden er kersen voor gebruikt, maar deze variant met banaan is minstens zo lekker.

Voor 4-6 personen

2 à 3 bananen, niet te rijp
2 1/2 dl melk
75 g bloem
70 g suiker
3 eieren 
1 zakje vanillesuiker
een scheut(je) rum of amaretto
2 tl kaneel
snufje zout

lage taartvorm van ong. 24 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 190 °C en vet de taartvorm in met boter. Mix alles in een kom goed door elkaar tot een luchtig beslag, behalve de bananen. Pel de bananen en snij ze in plakjes. Leg die over de hele bodem van de taartvorm.
Giet het beslag er voorzichtig overheen. Tik even met de vorm op het aanrecht om het beslag goed te verdelen. Bak de clafoutis in 45 tot 50 minuten gaar.
Serveer warm met bijvoorbeeld slagroom en/of poedersuiker

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama