Clafoutis is een van oorsprong Franse nagerecht van lagen fruit. Meestal worden er kersen voor gebruikt, maar deze variant met banaan is minstens zo lekker.
Voor 4-6 personen
2 à 3 bananen, niet te rijp
2 1/2 dl melk
75 g bloem
70 g suiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
een scheut(je) rum of amaretto
2 tl kaneel
snufje zout
lage taartvorm van ong. 24 cm doorsnede
Verwarm de oven voor op 190 °C en vet de taartvorm in met boter. Mix alles in een kom goed door elkaar tot een luchtig beslag, behalve de bananen. Pel de bananen en snij ze in plakjes. Leg die over de hele bodem van de taartvorm.
Giet het beslag er voorzichtig overheen. Tik even met de vorm op het aanrecht om het beslag goed te verdelen. Bak de clafoutis in 45 tot 50 minuten gaar.
Serveer warm met bijvoorbeeld slagroom en/of poedersuiker