Open menu

Lekker met passievruchten!

Voor zes personen

4 eiwitten
250 g suiker
en zakje vanillesuiker
2 tl maizena
1 tl azijn
300 ml slagroom
10 passievruchten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Klop er nu in delen de suiker door, totdat deze helemaal is opgelost en je schuim mooi glanst. Als laatste zeef je de vanillesuiker en de maizena erboven en roer je dit er, samen met de azijn, voorzichtig doorheen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en klodder zes mooie rondjes van het schuim. Plat ze af aan de bovenkant. Zet ze de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur tot 150 graden. Bak ze in drie kwartier tot een uur gaar. (Als je houdt van een kleverige, toffee-achtige binnenkant, bak je ze drie kwartier, bij een uur zijn ze steviger, maar niet helemaal hard). Laat ze afkoelen in de oven, met de deur op een kier. Snij de passievruchten in tweeën en schep de inhoud eruit. Klop de slagroom stijf (zonder suiker). Vlak voor het serveren besmeer je de pavlova's met een flinke laag slagroom en verdeel je de passievruchten erover.

In plaats van slagroom kun je ook Turkse yoghurt met een beetje suiker (niet te veel, het schuim is al heel zoet) gebruiken.

Recept: Maartje Wakker

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama