Open menu

Italiaanse koekjes spelen een hoofdrol in dit eenvoudige nagerecht.

Voor 4 personen:

1 kg zacht fruit (banaan, perzik, ananas), vers of uit blik, in stukjes
150 g amaretti (amandelkoekjes)
150 g amandelen, gehakt
1 tl verse (of 2 theelepels gedroogde) koriander
100 g suiker
120 g roomboter of margarine

Verhit de oven voor op 200 graden. Maal in een keukenmachine de koekjes, amandelen, koriander, suiker en boter fijn tot het eruit ziet als broodkruim.
Vet een ovenschaal in en doe daar het kleingesneden fruit in. Verdeel het kruim over het fruit. Zet de schaal in de oven en bak het geheel 20 minuten, tot de kruimlaag bruin en knapperig is. Lekker met een klodder slagroom.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama