Terwijl we de Albert Heijn binnenhollen en naar de groenteafdeling stormen om daar een biologische komkommer in ons mandje te gooien, denken we ineens: ach nee, hebben we eigenlijk helemaal geen tijd voor, we eten die vegetarische couscous wel gewoon hier. En dus slaan we bij de kaasafdeling rechtsaf, om een plekje te zoeken in AH To Eat, het restaurant dat de supermarkt hier onlangs geopend heeft. Zo gaat dat binnenkort, denkt men bij Food Service Instituut Nederland.
Plantaardige eiwitten kunnen vlees goed vervangen in bedrijfskantines, zo blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit en de Universiteit van Leiden. Er zijn echter een paar nono's als je dat succesvol wilt aanpakken, zo ontdekten de onderzoekers: presenteer het product vooral niet als vegetarisch...
De prijs van biologische producten moet omlaag vindt GroenLinks. Belastingmaatregelen moeten er voor zorgen dat de consumptie jaarlijks met 20% toeneemt. Dat staat in het concept-verkiezingsprogramma van de partij.
Zo makkelijk, die kant-en-klare geraspte kaas: niks geen gestuntel met zo'n onhandig keukenattribuut, maar gewoon schudden uit een zakje. Toch is er wel iets dat pleit vóór doe-het-zelven met een vers stuk kaas, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
TV-kok Jamie Oliver is in Groot-Brittannië uitgeroepen tot de invloedrijkste kok van het land door de lezers van het kookblad BBC Good Food.
Opzienbarend nieuws uit een onderzoek van witgoed-fabrikant Bauknecht: Nederlanders vinden dat het allergezondste eten ter wereld uit Nederland komt.
Over eten op festivals hoor je weinig goeds: vette hap, lange rijen en als je pech hebt is er nauwelijks een vegetarische maaltijd bij elkaar te sprokkelen. Het Lowlands festival heeft iets nieuws bedacht: een vegetarisch keurmerk.
De choco-liefhebber heeft het zwaar in de zomer, zeker als die zomer temperaturen van boven de 25°C met zich meebrengt. Dan begint het zaakje namelijk te smelten, met desastreuze gevolgen voor de smaak. In Nigeria denkt men nu een oplossing gevonden te hebben voor het smeltprobleem.
De aanhoudende droogte deze maand gaat grote gevolgen hebben voor de aardappeloogst en daarmee ook voor de prijs van patat bij de snackbar en in de supermarkt.
Het is weer zomer, het is weer warm, het is komkommertijd en dus... hoogste tijd om het publiek schrik aan te jagen met bacteriemonsters die klaar staan om ons eten te bederven en onze tere maagjes van streek te maken.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!