Heb ik al eens opgebiecht dat ik verschrikkelijk ongeduldig ben? Uuuurenlang kan ik reuze zen in de keuken staan hoor. Maar ouderwets gezellig een pesto of een boemboe vijzelen? Staafmixen vind ik veel rustgevender! Kan het sneller? Makkelijker? Graag!
Je hebt olijfolie en je hebt olijfolie. Bijna iedereen weet het verschil wel tussen gewone en extra vierge olijfolie. Maar wist je dat er ook Fairtrade olijfolie bestaat?
Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober staat Vegatopia op de Veggiefair in Lisserbroek. Een superleuk evenement met productenmarkt, veel vega spullen om te proeven, lezingen, een modeshow, kinderprogramma en appelpluk. We organiseren de Veggiefair met De Nederlandse Vegetariërsbond, Vegetafel, De Vegetarier en Vega-Life. Bij onze stand kun je bovendien een dinerbon voor een driegangendiner voor twee bij De Eetstee winnen, deelnemen aan de verkiezing van de Vegaflop en een kijkje nemen in de leukste vegetarische kookboeken. Kom je ook? Lees meer op www.veggiefair.nl
Soms is de buitenshuis etende vegetariër het hartgrondig beu naar dat ene, vaste vegetarische gerecht op de kaart te zoeken. Pasta, groentenquiche, geitenkaassalade: tijdens de komende Veggiefair op 5 en 6 oktober kun je je meest banale vegetarische gerecht op restaurantkaarten verkiezen en hopelijk wegstemmen.
Het wordt dan tijd een oase op te zoeken, waar alles vegetarisch is en, vooral, van hoog gastronomisch niveau. Safraan, huiskamerrestaurant beneden Leuven, verraste ons en een tiental andere gasten gedurende een hele avond.
Dit keer spotten we de nieuwe limited editions van Tony's Chocolonely
In Gent is het voor vegetariërs goed toeven. Een Italiaanse pastafabrikant vindt dat homo's hun pasta maar bij de concurrent moeten kopen. Danone verkoopt nu ook yoghurt voor Echte Mannen. Raakt Europa binnenkort verslingerd aan supergezonde kamelenmelk? En een Amerikaanse producent lanceert een ei dat geen ei is. September 2013 in vogelvlucht.
Deze veganistische koekjes zijn een variant op de klassieke American cookies. Door de tofu zijn ze zachter van structuur en combinatie van sinaasappel en pure chocolade zorgt voor een subtiele smaak.
Deze bonenburrito's bereid je in een handomdraai. Ze komen uit het kookboek Koken met Karin zónder pakjes & zakjes 2. Wie wil, kan ook de tortilla's zelf bakken.
Karin Luiten kookt zonder pakjes en zakjes. Of het nu groenteloempiaatjes, lenteuisoep, whisky cocktailsaus, burrito's of bounty's zijn, die maak je gewoon zelf, zonder kant en klare kruidenzakjes of kartonnen pakken. Moeilijk is dat echt niet, en bovendien legt Karin duidelijk uit en verrassend genoeg is het boek nog heel vegetariërvriendelijk ook.
Een paar weken terug waren we in Süd Tirol in het noorden van Italië. Een prachtige streek voor wie van lekker eten en de ongerepte natuur houdt. De keuken is een mix van verfijnd en eerlijk, boers eten, met invloeden uit Oostenrijk en Italië. Ik at er deze heerlijke frittelle, hartige pannenkoekjes van sperziebonen, een supergerechtje voor de overvloed aan sperzieboontjes die je nu in de winkel en de moestuin vindt!
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!