Quesadilla is een gemakkelijk en smakelijk Mexicaans gerecht waar je je eigen invulling aan kan geven. Het is lekker als hoofdgerecht maar ook als hapje. De gesmolten kaas dient als 'lijm' voor het geheel, waardoor je quesadilla gemakkelijk uit het vuistje kan eten.
Zoals de naam al doet vermoeden, verkoopt Atomic Spices specerijen en specerijenmixen. Hun lijn met gerookte specerijen is binnenkort verkrijgbaar bij de winkel van de Vegetarische Slager in Den Haag, en Vegatopia mocht er een aantal uitproberen.
"Zou het nou niet mogelijk zijn een lekkere balsamicoazijn te maken, die ook nog betaalbaar is," dacht olijflolieproductente Alie Doorten een paar jaar terug. Een flesje waar je niet 50 euro voor kwijt bent, want wie geeft dat nou aan azijn uit, maar dat wél een stuk lekkerder smaakt dan het zure spul dat je doorgaans in de supermarkt tegenkomt. We mochten het resultaat van haar zoektocht proeven.
Dit keer spotten we twee nieuwe desserts
Zin in een lekker herfstig recept dat toch net anders dan anders is? Uit het leuke kookboek 'Echt echten met de groenten van Jon' van Jonathan Karpathios komt dit originele wortelrecept. Niet moeilijk, wél heel lekker.
Deze walnotentaart bestaat uit een krokante bodem, zachte karamel en knapperige walnoten. De walnoten zorgen voor een licht bittere smaak en daarom is deze taart heel geschikt voor mensen die niet zo van mierzoet houden.
Vandaag, 10 oktober, is het dag van de duurzaamheid. De Alpro foundation geeft vandaag op vier locaties in Nederland gave, duuzame, plantaardige mystery bags met inhoud weg. Maar wij geven er ook tien weg! Klik door om te zien hoe je aan deze leuke actie meedoet.
Filodeegpakketjes zijn Griekser dan Grieks. Klassiekers zijn spanakopitas (met spinazie) en tiropitas (met feta). Deze mezze zijn heerlijk bij een glas retsina of witte wijn, of als onderdeel van een maaltijd met salade, olijven en andere lekkere Griekse gerechtjes. Perfect om te mijmeren over dat mooie eiland met die ene taverna met tafeltjes op het strand waar je zo lekker hebt gegeten bij zonsondergang.
Natuurlijk, het is heel fijn om als vegetariër ook vega-opties op de menukaart van een restaurant te vinden, maar het is nóg een stuk leuker als die gerechten ook origineel zijn. Te vaak zie je dezelfde gerechten weer terugkomen op de kaart. Vandaar dat we de proef op de som namen met de bezoekers van de Veggiefair: welk vegetarisch gerecht wil je nu echt nooit meer terugzien op de kaart en kunnen we daarmee uitroepen tot Vegaflop?
Jonathan Karpathios is niet alleen kok en eigenaar van het Hoofddorpse restaurant Vork & Mes, hij is ook groente-ambassadeur, pleitbezorger van weten waar je eten vandaan komt en daarnaast is hij razend enthousiast over koken met wat het seizoen te bieden heeft. Voorafgaand aan de presentatie van zijn kookboek 'Echt eten met de groenten van Jon' gingen we een middagje met hem op stap naar het boerenland.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!