Hoe een tweet over eetbare acaciabloemen leidde tot enkele liters bloemensiroop in mijn koelkast, vlierbloesementhousiasme bij buren en familie (en siroop in hun koelkasten) en een shoppingexpeditie naar de Blokker voor mooie beugelflesjes om die siroop in te bewaren.
We hebben even genoeg van de bubbels en brouwen een alcoholvrij drankje dat ook nog eens goed bij het koude weer past: Masala Chai.
Soms vriezen buiten je tenen er bijna af. Wij maken dan graag chocolademelk, binnen welteverstaan. Geen opwarmspul, maar zelfgemaakt. Zo gedaan en extra lekker met marshmellows erin.
Het aardbeienseizoen is echt bijna afgelopen. Ren dus naar de winkel voor een bakje smaakvolle aardbeien.
Kraanwater schijnt weer helemaal hip te zijn, sinds hordes critici op de milieuvervuilende aspecten van flessenwater zijn gesprongen. Wij lurken al jaren gewoon uit de kraan en willen ook wel eens water met een smaakje.
Cannoli is een Siciliaanse zoetigheid; knapperige koekige rollen gevuld met ricotta, gedroogde vruchten en noten.
Redacteur Annemieke wilde voor haar verjaardag eens wat anders dan taart serveren en vulde ze zelf.
Er wordt niet alleen kerstmis gevierd in december. Zo vieren de Joden Chanoeka, het Lichtjesfeest. Forummer Renske schreef er wat over en geeft meteen een lekker recept voor soufganioth, oftwel jam-donuts!
Met de serie Winterse Woensdagen hopen we je te inspireren om lekker de keuken in de duiken op de koude dagen die nog voor ons liggen.
Deze week: Wintertheetoet en honing-walnootstengels
Dertig jaar na de oprichting is het project Vegatopia in schoonheid beëindigd. Onze slotwoorden vind je in ons laatste artikel. De site blijft de komende jaren gewoon online.