Open menu

Rarbarberkruimeltaart met pecannoten kleinOns weekmenu bestaat dit keer uit veeleer kleinere groentegerechten die kunnen dienen als lunchgerecht, als voorgerecht of als deel van de hoofdmaaltijd. Jij beslist. Op maandag maken we een lauwwarme couscous met snijbiet, amandelen en sinaasappel-tahindressing en op dinsdag groene asperges met paprikapoeder. Quesadilla’s met kastanjechampignons, spinazie en cheddar serveren we op woensdag en op donderdag gevulde aubergine uit de oven. Pesto met dille en walnoten is dan weer een snel gerecht om het weekend in te zetten. Daarna gaan we verder met hartige pannenkoeken met asperge-kruidenvulling. Tot slot bakken we een rabarberkruimeltaart met pecannoten.

Maandag

De snijbiet is nu in het seizoen en we maken daarom een lauwwarme couscous met snijbiet, amandelen en sinaasappel-tahindressing. Voor het uitzicht gebruik je best de gekleurde variant van de snijbiet, hoewel de witte uiteindelijk even lekker is. Om er een volledig hoofdgerecht van de te maken geef je er bijvoorbeeld wat gegrilde courgette en aubergine en eventueel een stukje brood bij.

Dinsdag

Aspergerecepten hou je het best vrij simpel, maar dat wil niet zeggen dat je het gerecht niet mag kruiden. Groene asperges en paprikapoeder gaan namelijk heel goed samen. Als lunchgerecht maken we daarom groene asperges met paprikapoeder, kappertjes, zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas. Lekker met een stuk warme ciabatta.

aspergespaprika

Woensdag

Quesadilla's zijn van oorsprong Mexicaans, maar nodigen uit tot alle mogelijke variaties, zolang je het basisprincipe van kaas en doorgaans nog andere toevoeging tussen twee tortilla's (of een dubbelgevouwen tortilla) maar behoudt. We gaan zelf nu voor een iets uitgebreidere versie: quesadilla’s met kastanjechampignons, spinazie en cheddar met daarbij twee verschillende dipsausjes. 

hedwig quesadilla

Donderdag

Op de website van Claudia's Food Court vinden we een vegan recept voor gevulde aubergine uit de oven. Dit leuke gerecht met mediterrane inslag past op elk moment van het jaar. Lekker met een frisse groene salade en wat knapperig (look)brood erbij. Iets minder conventioneel maar niet minder goed voor erbij: friet!

Vrijdag

Bij pesto denken we in eerste instantie aan basilicum, maar er bestaan talloze varianten zonder basilicum, zoals de traditionele pesto rosso, die gemaakt wordt met zongedroogde tomaten. We gooien het over nog een heel andere boeg en bereiden een puur plantaardige pesto met dille en walnoten. Je kan hem gebruiken door de pasta, als dip of als broodbeleg. De smaak combineert goed met onder meer rode biet en venkel.

dillewalnotenpesto

Zaterdag

Het aspergeseizoen is nog altijd bezig. Daarom zoeken we verder naar lekkere recepten. Deze groente is zo veelzijdig dat we elk jaar weer spijt hebben dat we niet alle gerechten hebben kunnen maken. Ook proberen we nieuwe dingen uit. Vandaag maken we daarom hartige pannenkoeken van tarwe en boekweit met witte asperges in een aromatische saus van kruiden uit eigen tuin of balkon. Ideaal als lunchtgerecht of als onderdeel van een gezellig lentediner. 

Zondag

Naast asperges biedt het voorjaar ons ook rabarber. En omdat het zondag is, bakken we een rarbarberkruimeltaart met pecannoten.

Rarbarberkruimeltaart met pecannoten

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama