Ik vind snijbiet prachtig. De stengels kunnen mooi roze van kleur zijn, maar je hebt ook snijbiet met oranje en gele stelen. Dit is een lekker zomers voorgerecht. Of eet het als hoofdgerecht met een stukje brood ernaast en wat gegrilde groenten of partjes tomaat.
Lauwwarme couscous met snijbiet, amandelen &
sinaasappel-tahindressing
Voor 4 personen
200 g snijbiet
175 g couscous
50 g amandelen
2 el tahin (sesampasta)
sap van 1 sinaasappel
2 el hüttenkäse
10 g platte peterselie
klontje boter
zout
- Doe de couscous in een schaal en giet handwarm water op de couscous, ongeveer zoveel dat er 1 cm boven de couscous staat. Laat de schaal met een deksel erop een kwartiertje staan. Als de couscous gaar is, roer je de korrels door met een snufje zout en een klontje roomboter. Zo voorkom je plakkerige couscous.
- Snij ondertussen de snijbiet fijn (ook de stengels) en smoor het geheel kort in een pan. Giet er de helft van het sinaasappelsap bij en roer het dan nog een minuutje om.
- Snij de peterselie fijn.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en maak een dressing van de tahin, hüttenkäse en de andere helft van het sinaasappelsap.
- Meng de couscous met de snijbiet, amandelen, peterselie en de dressing.