Aan het eind van de week domineren de wintergroenten: pastinaak in de hutspot, knolselderij met linzen en geroosterde pompoen door de spaghetti. Op de andere dagen hebben we producten van het hele jaar door: bonen in de chili, aardappel voor de veggieburgers en zoete aardappel in de vrijdagsnack. En we combineren drie culturen in een speciale risotto.
Maandag
Op maandag doen we graag makkelijk. We kiezen daarom voor een simpele chili.
Dinsdag
De dinsdag is onze wereldkeukendag. Vandaag combineren we met een recept van Sven drie culturen: de Braziliaanse, de Italiaanse en de Japanse, in deze risotto met brie en ei.
Woensdag
Veggieburgers zijn perfect voor woensdag gehaktdag. We bakken de aardappel-kaasvariant en doen die op een broodje.
Donderdag
In de winter prakken we op Hollandse donderdag graag een stamppot. Deze week is dat hutspot met pastinaak.
Vrijdag
Voor deze vrijdag snackdag kiezen we de zoete-aardappelfrittata van Amber Albarda uit haar kookboek Gezond Genieten.
Zaterdag
Op zaterdag hebben we wat extra tijd voor een feestelijk menu. We bereiden knolselderij met Bodegraafse kaas, Beluga-linzen en salie-Hollandaise.
Zondag
Het is weer zoete zondag en daarom bakken we sinaas-chocoladekoekjes.
En voor het avondeten houden we het ook een beetje zoetig met spaghetti met geroosterde pompoen en walnootpesto.