Open menu

altIn Brabant kennen we al lang het fenomeen worststaaf, als variatie op de zoete amandelstaaf. Dit is net zo lekker en weer eens wat anders. Zoals te verwachten is, is zo'n gewone worststaaf niet vegetarisch en daardoor wil niet iedereen daarvan genieten. Daarom bij deze een recept voor zelfgemaakte vegetarische worststaaf en die is nog lekkerder ook!

Voor dit recept heb ik vegetarische rookworsten gebruikt. Experimenteer zelf gerust met andere vegetarische worsten, eventueel deze ook zelfgemaakt.

Voor 1 worststaaf
1 bakje Tivall rookworst (zitten twee stuks in)
2,5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
1 ei

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden (175 hetelucht).
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Klop het ei los en besmeer de plakjes ermee aan een kant. Plak de plakjes aan elkaar zodat er een lange lap bladerdeeg ontstaat.
  • Haal de worsten uit de verpakking en leg ze dicht tegen elkaar aan, in het midden van de lap bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg om de worsten en druk dit goed aan op de randen en uiteinden en rol ermee over je werkvlak voor een mooie ronde vorm.
  • Leg de staaf nu op de bakplaat en kwast de buitenkant ook in met losgeklopt ei. Plaats de bakplaat in de oven.
  • Bak de staaf af in een half uurtje, snij de staaf in porties en serveer lauw.

Een portie worststaaf is ook lekker met een condiment naar keuze, zoals mosterd of curryketchup.

Het is net zo makkelijk om de worststaaf tegelijk te maken met de amandelstaven. Zo hoeft de oven maar een keer aan en dat bespaart energie. Wat overblijft aan losgeklopt ei van de amandelstaven is zeker voldoende om ook te gebruiken voor de worststaaf.

 

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama