Marsepein kennen we vooral in de vorm van appeltjes, rookworsten en varkens of uitgerold over bruidstaarten. Hoewel echte marsepein van amandelen het aller-lekkerst is, kan ik niet ontkennen dat de goedkope nepversie ook regelmatig in mijn boodschappenmandje ligt. Rond Sinterklaas liggen de marsepeinbroodjes omhuld met pure chocolade namelijk volop in winkels en die kan ik moeilijk weerstaan. De combinatie marsepein – chocolade inspireerde mij tot een nog zoeter gerecht, marsepeinmuffins.
Marspeinmuffins
Voor ongeveer 12 stuks
175 g zelfrijzend bakmeel
35 g witte basterdsuiker
1 tl bakpoeder
snufje zout
1 ei, losgeklopt
1,75 dl melk
80 g gesmolten roomboter
200 g marsepein, in kleine blokjes gesneden
100 pure chocolade, in kleine stukjes gesneden
Extra nodig: muffinvorm of papieren muffinvormpjes
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar, behalve de marsepein en chocola.
- Voeg het ei, de melk en de boter toe.
- Roer de ingrediënten snel door elkaar tot een smeuïge massa. Het deeg hoeft niet compleet glad te worden, zolang er maar geen grote klonten in zitten.
- Meng de marsepein en chocola door het deeg tot alles goed gemengd is.
- Schep het deeg in de muffinvormpjes. Zorg dat de vormpjes voor ongeveer driekwart vol zijn.
- Bak de muffins 20 tot 25 minuten, tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.
- Laat ze op een rooster afkoelen voordat je ze eet.