Open menu

Heb je zin in iets heel anders met pepernoten? Maak dan deze pepernotencake, erg jummie.

Pepernotencake

Voor 8 porties
120 g bittere chocolade
120 g plantaardige margarine
30 g hazelnoten
150 g pepernoten

  • Neem een cakeblik en bekleed het met bakpapier.
  • Smelt de chocolade met de plantaardige margarine au bain marie.
  • Bedek ondertussen de bodem van het cakeblik met de pepernoten. Leg ze netjes op hun platte kant.
  • Als de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn, giet je in een vloeiende beweging wat van het mengsel over de pepernoten heen, zodat ze net bedekt zijn. Strooi er wat hazelnoten over uit. Leg snel een volgende laag pepernoten op de eerste laag, wel netjes met hun platte kant naar beneden. Giet de chocolade er weer over uit en strooi met hazelnoten.
  • Herhaal dit tot de chocolade op is. Druk in de laatste chocoladelaag pepernoten en hazelnoten.
  • Zet het cakeblik in de koelkast en laat het daar ten minste twee uur staan.
  • Snijd het gebak in stukjes.

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama