Open menu

Kerstmis is niet compleet zonder een lekkere kerststol. Die kun je natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt is uiteraard veel lekkerder. Spoed dus naar de supermarkt om de ingrediënten te halen voor deze kwarkstol, die al generaties lang zijn succes heeft bewezen. Met de stap-voor-stap foto-handleiding kunnen zelfs de grootste bakklunzen hun schoonfamilie imponeren.

Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 60 minuten
Is genoeg voor 1 grote of 2 kleine stollen.

Ingrediënten

200 g. amandelen (heel of gemalen)
500 g. meel
250 g. (volle) kwark
125 g. boter
125 g. suiker
2 eieren
1 pakje vanillesuiker
1 pakje bakpoeder (of 5 afgestreken theelepels)
1 snufje zout
1 snufje kaneel
250 g. rozijnen

a_kwarkstol

Verwarm de oven voor op 200° C  en leg bakpapier op een bakplaat.

 

Maal de amandelen (indien nodig), voeg alle ingrediënten behalve de rozijnen toe en verwerk dit alles tot een zwaar deeg.

b_kwarkstol

Rol het deeg uit tot een ca. 2 cm dik plak. Strooi de rozijnen hierover.

c_kwarkstol

Meng de rozijnen met het deeg door het meerdere keren te vouwen. Er mogen geen rozijnen uitsteken, omdat ze dan in de oven zwart kunnen worden.

d_kwarkstol

e_kwarkstol

f_kwarkstol

Rol het deeg nu op tot een stol.

 

g_kwarkstol

h_kwarkstol

Bak de stol 60 minuten tot hij donkerbruin is. Laat op een rooster afkoelen.

Bestrijk de stol vervolgens naar smaak met vloeibare boter en/of bestuif het met poedersuiker.

i_kwarkstol

Snijd de stol in schijfjes. Je kunt de schijven zo opeten of met boter besmeren.

Kleine stollen doen het ook erg goed als cadeautje. Verpak ze in cellofaan en versier eventueel met een lintje.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama