Kerstmis is niet compleet zonder een lekkere kerststol. Die kun je natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt is uiteraard veel lekkerder. Spoed dus naar de supermarkt om de ingrediënten te halen voor deze kwarkstol, die al generaties lang zijn succes heeft bewezen. Met de stap-voor-stap foto-handleiding kunnen zelfs de grootste bakklunzen hun schoonfamilie imponeren.
Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 60 minuten
Is genoeg voor 1 grote of 2 kleine stollen.
Ingrediënten200 g. amandelen (heel of gemalen) |
|
Verwarm de oven voor op 200° C en leg bakpapier op een bakplaat. |
|
Maal de amandelen (indien nodig), voeg alle ingrediënten behalve de rozijnen toe en verwerk dit alles tot een zwaar deeg. |
|
Rol het deeg uit tot een ca. 2 cm dik plak. Strooi de rozijnen hierover. |
|
Meng de rozijnen met het deeg door het meerdere keren te vouwen. Er mogen geen rozijnen uitsteken, omdat ze dan in de oven zwart kunnen worden. |
|
Rol het deeg nu op tot een stol. |
|
Bak de stol 60 minuten tot hij donkerbruin is. Laat op een rooster afkoelen. Bestrijk de stol vervolgens naar smaak met vloeibare boter en/of bestuif het met poedersuiker. |
|
Snijd de stol in schijfjes. Je kunt de schijven zo opeten of met boter besmeren. |
Kleine stollen doen het ook erg goed als cadeautje. Verpak ze in cellofaan en versier eventueel met een lintje.