De Britse kok Jamie Oliver is in opspraak gekomen vanwege een televisieprogramma waarin hij in de studio kippen elektrocuteerde en liet zien hoe kuikens stikken. Het was een actie van de kok om misstanden in de bio-industrie aan te kaarten. Maar was hij niet de chef die het roosteren van kippen in de oven juist fantastisch noemt?
Acht van de tien Nederlanders zou bereid zijn meer te betalen voor biologische producten, zo blijkt uit onderzoek van Ernst en Young. Hoeveel meer? Wel twintig procent meer! Zegt de helft van de geënquêteerden. Een zuunige Hollander die zomaar extra geld wil gaan uitgeven, dat moet in de krant!
Ha, Albert Heijn gaat de snobs onder ons bedienen met maaltijden van topkoks als Jonnie Boer en Lucas Rive! En niks geen kant-en-klare meuk in magnetronbakjes dit keer, maar losse, met zorg gekozen, verse ingrediënten. Er is echter wel een maar. Of eigenlijk zijn er zes maren.
Is 460 miljoen euro veel geld? Als het de advertentieomzet van Vegatopia over 2006 zou zijn, dan zouden we zeggen: da's lang niet gek. Maar zeggen we dat ook als het gaat om de totale uitgaven in Nederland aan biologische voedingsmiddelen? Nou...
In steeds meer supermarkten gaan je ze tegenkomen: dametjes en heertjes achter een campingbrander die laten zien hoe je met pakje A, pakje B en pakje C een "heerlijke, voedzame maaltijd" op tafel kunt zetten.
Kunnen we wel een mooie oudejaarstraditie van maken: we inventariseren waar we van balen, wat veel beter kan en waar eindelijk eens wat aan moet gebeuren op eetgebied. En zo formuleren we uiteindelijk 10 eetwensen voor het nieuwe jaar. Dit jaar op 8: haal de Bonzo-geur uit die tofu.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!