Gastronomisch groenterestaurant - €€
Meesterkok Albert Kooy past hier de door hemzelf geïntroduceerde vijf principes van de "Dutch cuisine" toe: cultuur, gezondheid, natuur, kwaliteit en waarde. Het restaurant hanteert het 80/20 principe. Dat betekent groente in de hoofdrol en vlees in de bijrol. In het maandelijks wisselend 3 tot 6 gangen-menu spelen groenten van de koude grond dus de grootste rol. De gerechten kunnen probleemloos geserveerd worden in een vegetarische of veganistische versie. Aan tafel wordt de mogelijkheid besproken om een aangepaste versie van het menu te kiezen of een geheel ander vega gerecht. Reserveren gewenst en geef alvast aan dat je vegetarisch of veganistisch wilt eten. Wannee is verbonden aan de internationale Hogeschool Stenden, hetgeen inhoudt dat ouderejaars studenten hier gecoacht worden om de puntjes op de 'i ' te zetten.
Adres
Rengerslaan 8
Tel: (058) 30 30 800 [ nb. vanwege het internationale karakter wordt de telefoon vaak in het engels opgenomen. Reserveren kan via deze frontoffice, maar je kunt ook vragen om doorverbonden te worden met het restaurant. Er is altijd Nederlands sprekend personeel aanwezig]
Openingstijden: de gehele week van 12 tot 14 uur en van 17 tot 20 uur.
Website: https://www.restaurantwannee.nl/