Dit gerecht is eigenlijk ontstaan uit de restjes in de koelkast, maar de combinatie van de smaken passen perfect bij elkaar. Dus heb je geroosterde bloemkool over, maak de volgende dag deze salade. Of maak eerst deze salade en eet de volgende dag de rest van de geroosterde bloemkool.
Voor 2 personen
½ bloemkool
1 avocado
½ citroen
1 halloumi
paar takjes basilicum
50 g walnoten
40 g gemengde sla
100 g cherrytomaten
4 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes. Leg deze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Zet 20-25 minuten in de oven.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de helften in tweeën. Snijd de citroen in plakjes. Grill de avocado en citroen in een grillpan totdat je aan beide kanten een goede grillstreep ziet. Zet apart.
- Snijd de halloumi in blokjes en bak deze krokant in een koekenpan.
- Rits de blaadjes basilicum van de takjes en snij in fijne reepjes. Meng de basilicum met de olijfolie en rode wijnazijn, peper en zout tot een dressing.
- Snijd de cherrytomaatjes door de helft en meng deze met de sla, bloemkool en de dressing.
- Verdeel de citroen, halloumi en de avocado over de salade.