Open menu

Het is erg warm en ik krijg zin om te experimenteren met salades. Maaltijdsalades, voorafjes, bijgerechten. Als het maar koud is! Dit is een leuk voorgerecht met aspergepunten die ik niet wilde veroordelen tot aspergesoep of botersaus en eikruim. De rest van de ingrediënten plukte ik in mijn tuin. Aspergepunten en rucola combineren goed samen, het is een fijn contrast tussen zoet en bitter. Maak de salade af met een pittige dressing.

Pittige aspergesalade met rucola

voorgerecht/bijgerecht voor 2 personen

200 g aspergepunten (witte; hele asperges mogen ook)
een paar blaadjes rucola, liefst van die pittige uit eigen tuin
een paar sprieten bieslook
loof van de wilde venkel of verse dille
peper
zout
1 el olijfolie
1 tl pittige mosterd of een paar druppels jalapenopepersaus
witte-wijnazijn naar smaak

  • Kook de aspergepunten in drie minuten beetgaar (hele asperges of asperges in stukjes hebben wat langer nodig) en spoel ze af met koud water.
  • Was de rucola en de kruiden en dep ze droog.
  • Hak de kruiden fijn.
  • Doe groente en kruiden op een bord en draai er peper en zout over.
  • Maak een dressing van olijfolie, mosterd en wijnazijn en druppel deze over de salade.


Meer met witte asperges!

Antoinette, gastredacteur tot 2015, resideert in Italië en schijft ook voor haar eigen blog Italiaans koken met Antoinette.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama