Het is erg warm en ik krijg zin om te experimenteren met salades. Maaltijdsalades, voorafjes, bijgerechten. Als het maar koud is! Dit is een leuk voorgerecht met aspergepunten die ik niet wilde veroordelen tot aspergesoep of botersaus en eikruim. De rest van de ingrediënten plukte ik in mijn tuin. Aspergepunten en rucola combineren goed samen, het is een fijn contrast tussen zoet en bitter. Maak de salade af met een pittige dressing.
Pittige aspergesalade met rucola
voorgerecht/bijgerecht voor 2 personen
200 g aspergepunten (witte; hele asperges mogen ook)
een paar blaadjes rucola, liefst van die pittige uit eigen tuin
een paar sprieten bieslook
loof van de wilde venkel of verse dille
peper
zout
1 el olijfolie
1 tl pittige mosterd of een paar druppels jalapenopepersaus
witte-wijnazijn naar smaak
- Kook de aspergepunten in drie minuten beetgaar (hele asperges of asperges in stukjes hebben wat langer nodig) en spoel ze af met koud water.
- Was de rucola en de kruiden en dep ze droog.
- Hak de kruiden fijn.
- Doe groente en kruiden op een bord en draai er peper en zout over.
- Maak een dressing van olijfolie, mosterd en wijnazijn en druppel deze over de salade.
Meer met witte asperges!
- Aspergerisotto met sinaasappel
- Witte-aspergetaart met sinaasappel, feta en bieslook
- Pastarollen met basilicum en witte-aspergesaus
- Empanada's met asperges en chimichurri
- Hartige tompoes van asperges, paddenstoelen en hazelnoot
- Koude aspergesoep met dragon en lavas
- Witte asperges met vinaigrette
- Maaltijdsalade van asperges, krieltjes en oude kaas
- Witte asperges met snijboontjes en kervel
- Witte asperges met bieslookboter