Open menu

Toen ik voor het eerst een verse doperwt proefde, wist ik niet wat ik meemaakte. Wat een verfijnde en zoetige smaak en fantastische structuur. Voor tuinbonen en kapucijners bleek hetzelfde te gelden. De melige gevallen die ik gewend was uit pot of blik haalden het eenvoudig niet bij de verse exemplaren. Toegegeven, het is behoorlijk meer werk, maar wat mij betreft is dat de moeite meer dan waard.

 

Maaltijdsalade met verse kapucijners, tuinbonen en aardappels

voor twee personen

350 g aardappels
500 g ongedopte tuinbonen (nog in de peul)
500 g ongedopte kapucijners (nog in de peul)
zout
3 el zoetzure zilveruitjes

Voor de dressing:

4 el zure room
1 el mayonaise
1 el (olijf)olie
1 el azijn
zout en peper

  • Maak de aardappels schoon, snij ze in stukken en kook die in ongeveer tien minuten gaar. Giet ze daarna af en laat ze even afkoelen.
  • Haal intussen de tuinbonen uit de peulen.
  • Blancheer de bonen twee minuten in kokend water en spoel ze af met koud water.
  • Dubbeldop de tuinbonen. (Dat wil zeggen: haal de buitenste schilletjes eraf, zodat je de binnenste felgroene boontjes overhoudt.)
  • Haal de kapucijners uit de peulen.
  • Zet de kapucijners op in water met een beetje zout. Breng aan de kook, laat tien minuten koken en doe een paar minuten voor het einde de dubbelgedopte tuinbonen erbij.
  • Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Meng de warme aardappels door de dressing.
  • Giet de kapucijners en tuinbonen af en laat even afkoelen.
  • Roer ze samen met de zilveruitjes door de aardappels.
  • Eet de salade lauwwarm of (de volgende dag) koud.

 

 


Meer verse kapucijners en tuinbonen!

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama